Romanescu le ia parcarea patronilor de la Rodna! Credit pentru o parcare supraetajată

0
111

Patronii de la Rodna vor rămâne fără parcarea din fața Pieței Centrale. Primarul Marcel Romanescu vrea ca spațiul să fie administrat de Primăria Târgu Jiu și le transmite afaceriștilor și susținătorilor acestora că municipalitatea va face credit la bancă pentru extinderea parcării. Locurile de parcare de la Super 2000 vor fi și ele disponibile doar contracost.

Conflictul dintre grupurile de interese privind administrarea parcării din fața Pieței Centrale ar putea fi stins în scurt timp. Asta dă de înțeles primarul Marcel Romanescu, care vrea ca terenul să revină în administrarea Primăriei după ce expiră contractul de concesiune. „Intenția mea, după discuțiile pe care le-am avut cu foarte mulți cetățeni, este de a prelua parcarea de la Rodna și de a o administra prin Direcția de Patrimoniu. E vorba de aproximativ 250 de locuri de parcare pe care, dacă le administrezi corespunzător, poți să rezolvi o parte din problemele legate de parcările din zona centrală. În condițiile în care vom constata că avem nevoie de o parcare supraetajată, și că vom avea nevoie de o astfel de parcare, ne gândim, după primele luni, pentru că trebuie să vedem exact care sunt veniturile obținute din cele două parcări, să luăm un credit și să amenajăm o astfel de parcare”, a spus primarul din Târgu Jiu.

Aviz de la Ministerul Culturii

Romanescu speră să fie clarificată și problema teraselor care au o situație incertă privind autorizația de construire, asta cu atât mai mult cu cât viitorul proiect de extindere trebuie avizat de Ministerul Culturii. „În momentul în care realizezi proiectul pentru o astfel de parcare, trebuie să obții avizele necesare de la Ministerul Culturii, având în vedere că avem în imediata vecinătate Parcul Constantin Brâncuși. Pentru toate spațiile din zona respectivă există autorizații, dar sunt unele provizorii. E vorba de o terasă, două-trei chioșcuri. Trebuie să vedem cum va arăta proiectul, dar nu mă gândesc neapărat să dărâmăm acele construcții dacă se vor putea integra în proiect”, a mai spus edilul.

„În 10 ani se poate amortiza”

Primarul spune că extinderea parcării de la Rodna depinde de obținerea finanțării pentru vechiul proiect privind realizarea unei parcări supraetajate în imediata apropiere, lângă fostul Super 2000. „Se vor repartiza locurile pentru parcările de reședință în zona Super 2000, în parcările din preajma blocurilor și urmează ca și parcarea de la Super 2000 să aibă același regim de parcare cu plată. La Super 2000 avem un proiect și suntem puțin în așteptare. Dacă ni se finanțează acel proiect cu o parcare P+3, atunci nu mai este nevoie să creăm o parcare supraetajată în parcarea de la Rodna. Ambele parcări pot fi puse într-un sistem integrat, adică o parcare supraetajată pe cele două parcări existente, cu posibilitatea creării unui culoare de trecere dinspre Aleea Digului pe sub acea parcare. Este o investiție care, după părerea mea, în 10 ani de zile se poate amortiza”, a conchis Romanescu.

Problema administrării parcării de la Rodna a creat numeroase tensiuni în Consiliul Local Târgu Jiu și între primarul Marcel Romanescu și cei doi viceprimari, Aurel Popescu și Adrian Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here