10.3 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăActualitateRuşeţ cere Guvernului reabilitarea DN 66

Ruşeţ cere Guvernului reabilitarea DN 66

Ales cu o majoritate de voturi ca preşedinte al PDL Gorj, Ion Ruşeţ şi-a luat în serios funcţia şi a trecut la treabă, la nici o săptămână de la alegerea sa. În şedinţa de Senat, din aceste zile, preşedintele Ion Ruşeţ îşi întreabă colega de partid, pe Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu când va fi reabilitarea DN 66, pe tronsonul ce face legătura între Rovinari şi Bumbeşti-Jiu.

După ce în luna octombrie a anului trecut a adresat o întrebare Ministrului Transporturilor Anca Boagiu, prin care solicita informaţii cu privire la modernizarea DN 66, pe tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, acum preşedintele PDL Gorj face acelaşi lucru. În şedinţa de Senat, de luni, Ion Ruşeţ şi-a întrebat din nou colega cu privire la starea lucrărilor de reabilitare a drumului ce face legătura între Rovinari şi Bumbeşti-Jiu şi asta ca urmare a faptului că „până în momentul de faţă, nu s-a luat nicio măsură pentru reabilitarea acestuia”. În întrebarea adresată în luna octombrie a anului trecut Ion Ruşeţ reamintea faptul că DN 66 Rovinari-Bumbeşti-Jiu a fost inclus în anul 2007 în programul de reabilitarea a Drumurilor Naţionale, finanţarea fiind asigurată din fonduri guvernamentale şi dintr-un împrumut la Banca Europeană de Investiţii. După susţinerea licitaţiei organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale s-a stabilit că modernizarea acestui tronson va fi asigurată de către VEGYEPSZER ZRT Budapesta. În răspunsul trimis, preşedintelui PDL Gorj, i s-a precizat că „în data de 02.09.2010, constructorul VEGYEPSZER ZRT Budapesta a adus la cunoştinţa CNADNR SA divizarea parţială a firmei, iar în urma acestei divizări a fost înfiinţată societatea Carpat-Bau Kft. Şi că în măsura în care această societate va îndeplini toate condiţiile de calificare stabilite în procedura de atribuire a contractului iniţial, va prelua reabilitarea tronsonului Rovinari-Bumbeşti-Jiu”.

Boc a promis reabilitarea drumului

În acest moment, liderul democrat liberal este nemulţumit de faptul că, în prezent „DN 66 Rovinari-Bumbeşti-Jiu este aproape impracticabil, nefiind luată nicio măsură pentru reabilitarea sau conservarea sa. Mai mult decât atât, partea carosabilă a fost afectată de acţiunile de deszăpezire derulate pe parcursul iernii, participanţii la trafic fiind expuşi unui real pericol. În întrebarea adresată doamnei Ministru Anca Boagiu îi solicit să îmi comunice măsurile luate şi termenul limită la care estimează că se vor finaliza lucrările de reabilitarea a DN 66 Rovinari-Bumbeşti Jiu”. Nu trebuie omis faptul, că premierul Emil Boc a promis, în vizita făcută la Târgu-Jiu, că porţiunea de 44 kilometri va fi reabilitată în acest an, lucru mai mult decât necesar chiar dacă va fi considerat promisiune de campanie electorală.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -