S-a deschis prima pârtie de schi din Rânca

0
1043

Pârtia principală din centrul stațiunii Rânca a fost deschisă de pe 1 Decembrie.

Turiștii care au petrecut Ziua Națională a României în zona montană din județul Gorj au putut să practice pentru prima dată în acest sezon sporturile de iarnă. Administratorii au pus în funcțiune tunurile de zăpadă.

„A fost o atmosferă foarte plăcută. Câteva sute de iubitori ai sporturilor de iarnă s-au aflat pe pârtie. S-a putut schia în condiții optime. Stratul de zăpadă a fost suplimentat cu ajutorul tunurilor de zăpadă“, a precizat Constantin Pănescu, proprietarul unei pensiuni și președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

Aproximativ 3.000 de turiști s-au aflat în Rânca

Aproximativ 3.000 de turiști s-au aflat în Rânca de 1 Decembrie.

„Capacitatea de ocupare la pensiunea pe care o administrez a fost de aproximativ 80 la sută, iar în stațiune cred că a fost de 70 la sută. În Rânca s-au aflat în această vacanță aproximativ 3.000 de turiști“, a declarat Constantin Pănescu.

Turiștii au putut face plimbări și cu telescaunul aflat la baza vârfului Păpușa.

Grad mare de ocupare de Crăciun

Cea mai mare parte a spaţiilor de cazare din zona Rânca sunt ocupate de Crăciun. „Eu am ocupate toate camerele şi cam aceeaşi situaţie se regăseşte şi la majoritatea colegilor mei. Cam 80 la sută din spaţii sunt rezervate pentru Crăciun. Mai multe locuri libere sunt de Revelion, dar mai este timp pentru a se ocupa toate camerele. Cam 70 % este gradul de ocupare de Revelion“, a mai transmis Pănescu.

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here