-4.3 C
Târgu Jiu
miercuri, februarie 8, 2023
AcasăActualitateS-a stabilit traseul drumului expres Târgu Jiu – Craiova

S-a stabilit traseul drumului expres Târgu Jiu – Craiova

Consorțiul de firme care se ocupă de proiectul drumului expres Târgu Jiu – Craiova a stabilit traseul șosele de viteză.

Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a anunțat că propunerea fost acceptată de către conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere: „A fost depusă analiza multicriterială 1. Societatea a venit cu cinci variante de traseu, iar în picioare au rămas două și jumătate. S-au luat în calcul distanța, exproprierile, relieful, zone de risc, situri arheologice. Un traseu era pe o zonă, iar alt traseu pe o altă zonă, din care se bifurca încă un traseu, A rămas în picioare o singură variantă, care a fost depusă la companie în luna decembrie. A fost avizată varianta finală și în perioada următoare prestatoare va ieși în teren să facă studiile geologice“. Acesta a precizat că reprezentanții CNAIR vor anunța în perioada următoare traseul drumului expres.

Potrivit unor surse de încredere, traseul drumului de expres va trece prin localitățile Scoarța, Târgu Cărbunești, Bărbătești, Aninoasa, Turburea și Țânțăreni, urmând să se intersecteze cu drumul expres Craiova-Pitești.

 

Când va fi finalizat proiectul tehnic

 

Toată documentația va fi finalizată până la sfârșitul anului 2022.

„Ordinul de începere a fost emis în data de 16-04-2021 pentru studiul de fezabilitate, proiectare, asistență în vederea obținerii autorizației de construire, asistență pentru lansarea licitației, adică pregătesc și caietul de sarcini, ceea ce înseamnă că se va reduce foarte mult durata până la lansarea licitației de execuție. Același concern de firme va face și partea de consultanță pentru acest drum. Are obligație prin contract să predea studiul de fezabilitate în data de 16.06.2022, după care, până în data de 16 septembrie trebuie să predea proiectul pentru autorizarea lucrărilor. Fiind același prestator de servicii, nu sunt motive să existe întârzieri. Predarea proiectului tehnic este până în data de 16 decembrie. După ce s-a predat proiectul tehnic, deja se lansează procedura de licitație. În rima parte a anului viitor va fi organizată licitația pentru construcția acestui drum expres“, a menționat Cristi Tudor la o emisiune la 1 Plus Tv.

Acesta a explicat și cum este conceput un drum expres față de autostradă: „Drumul expres are două benzi pe sens, cu parapet pe mijloc și cu panouri anti orbire. Este tip autostradă, fără bandă de urgență. Viteza maximă cu care se poate circula este de 120 km./oră“.

 

 

Alunecări de teren în trei zone din Gorj. Drumuri rupte și oameni izolați

0
Trei zone din județul Gorj sunt afectate de alunecări de teren, care pun în pericol...

Anchetă la Târgu Jiu, după ce un profesor a simulat că-i taie degetul unui elev de opt ani

1
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a demarat o anchetă la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu“ din...

Bani mai mulți pentru activitățile civice

0
Bugetul acordat de către Consiliul Județean Gorj pentru finanțarea activităților civice propuse de organizațiile nonprofit...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!