S-au speriat de subiectele de la Titularizare

0
1174

Zeci de candidați, la examenul de Titularizare, s-au speriat de subiecte și au părăsit sala de evaluare fără a mai susține proba scrisă.

În Gorj, aproximativ o treime din cei înscriși la testare au renunțat la ocazia de a lucra în sistemul educațional. Posturile în învățământ sunt puține, cei mai mulți fiind nemulțumiți că nu vor prinde un post de titular.

A fost probă de foc pentru aspiranții la catedră. În Gorj sute de candidați s-au înscris pe cele 15 posturi de profesori titular disponibile. Cei mai mulți au optat pentru învățământul preșcolar. „A fost greu. Nu mă așteptam să fie atât de dificil. Nu cred că voi ocupa post de titular. Oricum, concurența este mare. Asta este, încercăm și așa nu prea avem variante”, a transmis un candidat.

“Eu am venit la concurs dar nu există post de titular. Sper ca nota să îmi permită să am o catedră întreagă. Este foarte greu să alergi între școli. Nici nu iau în calcul să optez pentru unități din localități diferite, nu se merită”, a transmis un alt candidat.

“Sincer, ca alți candidați, am vrut să mă ridic când am văzut subiectele. Dificile pentru ce ne oferă. No comment“, a declarat un profesor care dorește post de titular.

Concursul a speriat mai mulți candidați, fiind înregistrate peste 180 de absenți. „La examenul de titularizare au fost înscriși 555 de candidați. Dintre aceștia 132 au absentat iar în timpul examenului s-au retras alți 50. În total, prezenți au fost 373 de candidați”, a transmis Nicolae Negrea, inspector ISJ Gorj. Oficialii anunță că nu s-a înregistrat niciun incident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here