Sabin Cornoiu și Raed Arafat, la aceeași masă! Vezi ce au semnat

0
187

La Ministerul Afacerilor Interne, la Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU-condus de Raed Arafat n.red.), a avut loc semnarea protocolului cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (condusă de gorjeanul Sabin Cornoiu n.red.).

Sabin Cornoiu și Raed Arafat, la aceeași masăDocumentul a fost parafat pe 8 februarie de Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, și de Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani, responsabil pentru derularea protocolului fiind Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș. Potrivit Consiliului Județean Argeș, acest protocol va asigura cadrul legal de interoperabilitate a serviciilor de salvare montană, pentru intervenții în caz de avalanșe, rătăciți sau dispăruți, prin crearea unei baze de date a tuturor unităților canine de intervenție, astfel încât să se intervină cu operativitate în funcție de zona de intervenție.

Sabin Cornoiu și Raed Arafat, la aceeași masăSabin Cornoiu și Raed Arafat, la aceeași masă„De asemenea, prin DSU, pot fi accesate fonduri în vederea dotării cu autoutilitare și GPS-uri speciale pentru unitățile canine de intervenție, precum și pregătiri comune ale D.S.U. și Salvamont – școlarizări, workshop-uri – în țară și în străinătate. În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții Salvamont Argeș și ai Asociației Naționale a Salvatorilor Montani au prezentat modul de pregătire și de evaluare a unităților canine de intervenție în avalanșe, proiect implementat la nivel national de către Salvamont Argeș, în urma colaborării cu regiunea franceză Savoia”, au spus reprezentanții CJ Argeș. Secretarul de Stat Raed Arafat i-a felicitat și le-a oferit medalia aniversară a DSU, pentru succesul acestui proiect și pentru operativitatea cu care au intervenit în intervențiile montane.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here