3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăActualitateSalariații de la Transloc fac grevă, deși li s-au majorat salariile! Un...

Salariații de la Transloc fac grevă, deși li s-au majorat salariile! Un consilier a cerut demisia conducerii

Salariații societății de transport local din Târgu Jiu, SC Transloc SA, vor organiza o grevă, cu toate că în ședința Consiliului Local de ieri s-a aprobat majorarea salariilor, prin suplimentarea subvenției de la bugetul local cu suma de 220.000 de lei. Astfel, potrivit conducerii Transloc, salariul net primit de către un șofer va fi cuprins între 2.300 de lei și 2.600 de lei. „La începutul lunii septembrie, a fost semnat și depus un document la ITM pentru declanșarea unei greve de avertisment, care a avut loc pe data de 18 septembrie, iar mâine (n.r. – astăzi) va avea loc o altă grevă cu respectarea legii, adică se asigură o treime din salariați să lucreze pe trasee ori reducerea programului de lucru. Se încadrează în lege. Dacă se va semna contractul colectiv de muncă în timp util, cu revendicările aprobate în Consiliul de Administrație și în AGA, atunci greva se va amâna. S-a aprobat subvenția pe hârtie. Contractul colectiv de muncă nu este semnat la ora actuală”, a spus Constantin Popescu, reprezentantul Federaţiei Sindicatelor din Transporturi şi Servicii Publice (ATU).

Petcu: „Ne-am putea orienta către concesionarea acestui serviciu de transport”

Consilierii PSD Viorel Petcu și Cristian Toader Pasti nu au fost de acord cu acordarea subvenției, pentru că societatea Transloc nu este rentabilă, iar majorarea salariilor nu este justificată. „Societatea primește o subvenție de 5,4 milioane de lei de la bugetul local al municipiului Târgu Jiu și doar aproximativ un milion de lei din veniturile proprii. Costurile cu personalul sunt prea mari de 68%. Salariul mediu la Transloc este de 4.000 de lei brut. Eu cred că este un salariu mare și mult peste media pe piață. Nu cred că se mai poate așa ceva. Cred că trebuie făcută o analiză și prezentate cât mai repede o serie de măsuri. Conducerea Transloc cred că trebuie să dezamorseze acest conflict, în caz contrar cred că ar fi nevoie să-și dea demisia. Dacă nu, o să cer eu acest lucru. Ne-am putea orienta și către scoaterea la licitație și concesionarea acestui serviciu de transport către un operator”, a spus consilierul Viorel Petcu.

Salariul unui șofer va ajunge la aproape 3.000 de lei

Vasile Căilean, directorul Transloc, a precizat că societatea nu are datorii și are la dispoziție o sumă de 500.000 de lei: „Domnul Petcu a cerut demisia întregului Consiliu de Administrație, dar probabil că eu sunt cel mai important. Dânsul, dacă solicită orice informații legate de activitatea societății, le putem oferi. I-am informat pe toți consilierii locali că, la această dată, societatea nu are niciun leu datorie la nimeni, la niciun fel de furnizor, buget de stat sau de asigurări sociale și avem un cash-flow de 500.000 de lei. Ponderea salariului în costuri nu este de 80%, ci de 68,7%. Salariul unui șofer va ajunge după creșterea salarială între 2.200 și 2.600 de lei net, în funcție de orele lucrate. Până acum, primeau un salariu cuprins între 1.800 și 2.200 de lei”. La salariul acordat se mai adaugă și tichetele de masă care are o valoare de 15 lei pe zi, ceea ce va duce la suplimentare cu încă aproximativ 300 de lei”.

Jaf în cariera Jilț

Un sindicalist cere acordarea de salarii compensatorii ca la Dacia

1
Un sindicalist din Complexul Energetic Oltenia solicită ca angajații companiei energetice să poată beneficia de...

Comisie de Negociere la CEO pentru adaosul salarial de 450 de lei

0
Comisia de Negociere din Complexul Energetic Oltenia are programată joi o nouă ședință, la sediul...

Doi dintre șoferii de pe mașina de ridicări auto au dat bir cu fugiții

1
Doi dintre șoferii de mașină de ridicări auto aflată în administrarea Transloc au dat bir...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!