Salariile profesorilor din Gorj în aer? “Este posibil ca profesorii să nu-și ia banii”

0
392

ISJSchimbarea directorilor de școli poate lăsa profesorii fără bani. Liderii de sindicat susțin că aceasta este doar una din consecințele unor modificări făcute peste noapte.

Liderii de sindicat din învățământ dezaprobă modul în care conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a decis să schimbe directorii. Aceștia susțin că s-au făcut mai mulți pași greșiti, ce vin în contradicție cu declarațiile ministrului Sorin Câmpeanu. „Așteptăm Consiliul de Administrație al ISJ să vedem ce decizie au luat. Conform legii, inspectorul general numește directorul până la organizarea concursului. Nu mi se pare normal ca un dascăl de o școală să-și depună candidatura pentru a conduce o altă școală. Fiecare trage pentru școala lui și chiar nu e normal să se accepte astfel de variante. Nu știu în ce măsură îi lasă pe inspectorii generali, ministru Sorin Câmpeanu, să schimbe la mijlocul anului școar conducerea unităților de învatamnt.  Din ce spunea, are în plan să organizeze, până al sfârșitul anului școalar, concurs pentru directori dar acești directori să fie aleși de Cancelarie, de Consiliul Profesoral al dascălilor titulari din școala respectivă. Colegii știu calitățile unui profesor și pe cine își doresc în fruntea școlii respective. Acum, să vedem dacă va fi lăsat ministrul să facă asta. Trebuie văzut ce se întamplă. De la colegii din țară, unde s-au produs schimbări, am înțeles că s-au păstrat aceiași directori, schimbări s-au făcut ca urmare a pensionărilor sau în rândul celor care nu au mai dorit să continue. Nu știu care va fi linia inspectorului nostru general dar vom afla curând”, a declarat liderul de sindicat Constantin Huică, la Tele3.

O altă problemă, banii!

Pe de altă parte, sindicaliștii avertizează că aceaste schimbări vin cu o serie de neplăceri, de natură financiară, pentru profesori. „E o altă problemă. A schimba acum un director de unitate, când mai sunt doar câteva zile până când profesorii trebuie să-și ia salariile, asta impune schimbarea specimenului de semnătură. Este posibil ca profesorii să nu-și ia banii, dacă schimbăm directorii așa, de la o zi la alta”, a mai trasmis Constantin Huică, liderul USLI Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here