spot_img
10.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateSalină artificială de suprafaţă, inaugurată la Dobriţa

    Salină artificială de suprafaţă, inaugurată la Dobriţa

    Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” a mai punctat încă o realizare la capitolul investiţii. Ieri a fost inaugurată, în prezenţa a zeci de persoane, salina artificială de suprafaţă, o salină a cărei valoare se ridică la 230 de mii lei. Investiţia este una mai mult decât benefică pentru gorjeni, dar şi pentru cei din afara graniţelor judeţului, care, încă de la început şi-au manifestat interesul de a veni la salina de la Runcu.

    O salină artificială de suprafaţă, cu toate condiţiile necesare unei terapii de succes. Despre această investiţie putem vorbi la timpul prezent, pentru că de ieri, aceasta a fost inaugurată, chiar la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” Runcu, în prezenţa oficialităţilor şi a tuturor reprezentanţilor medicii gorjene. Valoarea investiţiei este de 230 de mii de lei iar adresabilitatea acesteia este mare, având în vedere că şi serviciile oferite sunt mai mult decât variate. „Proiectul Reabilitare Clădire şi amenajare salină a fost început în urmă cu două luni şi jumătate, a durat o perioadă relativ scurtă. Investiţia totală s-a ridicat la 230 de mii de ron şi a fost executată de o firmă din Târgu-Jiu. Lucrul care mă bucură pe mine cel mai mult este acela că de când s-a scris în presă că vom avea o salină am fost contactat de spitale din Baia Mare şi Iaşi pentru a mă întreba dacă sunt gata lucrările şi dacă pot trimite pacienţi. Suntem solicitaţi de la început”, a spus managerul spitalului, Tiberiu Tătaru. Despre importanţa investiţiei a vorbit şi prefectul judeţului, Radu Teodorescu, un om „de interior” care cunoaşte în amănunt tot ce s-a petrecut în unitatea spitalicească şi care au fost problemele de acolo. „Trebuie să aveţi garanţia că suntem alături de dumneavoastră. Legat de Spitalul de Pneumoftziologie Tudor Vladimirescu de la Runcu mă leagă foarte multe amintiri. Îmi aduc aminte că s-a preluat atunci spitalul cu o datorie de 16 miliarde. Ştiu că sunteţi cu mult pe plus şi se vede ce s-a făcut în acest spital. După trei ani şi ceva avem aceste rezultate. Cunosc foarte bine activitatea, greutăţile şi de fiecare dată am avut sprijinul tuturor factorilor importanţi din judeţ”, a spus reprezentatul Guvernului în teritoriu. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean a vorbit ieri, la conferinţa de presă, despre echipa care a reuşit să transforme Spitalul de la Dobriţa în spitalul de astăzi. „Vreau să felicit întreg colectivul pentru rezultatele obţinute aici. Diversificarea activităţii şi deschiderea instituţiei sunt lucruri care s-au realizat datorită unei echipe unite. Am mai fost într-o salină dar aici am venit cu inima deschisă. Apreciez iniţiativa oamenilor de aici şi am răspuns la prima chemare a lor, să realizăm această investiţie, care inobilează zona”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

    Viitorul sună bine…

    Viitorul sună bine pentru pacienţii care vor să vină la salina de la Dobriţa. Managerul unităţii spitaliceşti a declarat că pe viitor se va asigura şi masă şi cazare, pentru ca pacienţii să aibă parte de un sejur cât mai plăcut. „Vom putea asigura şi masa şi cazarea, contra cost, astfel încât să fie un sejur asigurat exclusiv de spitalul nostru, un sejur pentru pacienţi care vin poate doar pentru salină sau sala de kinetoterapie”, a spus managerul instituţiei, Tiberiu Tătaru, Au fost şi persoane ieri care au intrat pentru prima dată într-o salină şi care au rămas profund impresionaţi de condiţiile de aici. Printre aceste persoane s-a numărat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu. „Este prima dată când intru într-o salină şi mă bucur din suflet că am avut această ocazie, mai cu seamă că este o investiţie a Consiliului Judeţean, o investiţie care va fi de mare folos gorjenilor şi nu numai. E un obiectiv care va atrage foarte multă lume la Spitalul Tudor Vladimirescu”, a precizat Florescu. La Salina artificială de la Dobriţa pot merge persoanele care suferă de boli respiratorii cronice (astm, bronşită cronică, mucoviscidoză, bronhopneumopatie cronică obstructivă), pneumonie după stadiul acut, bronşiectazii, tuse fără o cauză cunoscută, tuse provocată de fumat (inclusiv post-renunţare la fumat), boli respiratorii acute frecvente, infecţii respiratorii, dificultăţi de expectorare a sputei vâscoase, răceli sezoniere, sinuzită, Tonsilită, Faringită, Otite acute sau cronice, rinită sau alte alergii cu simptome respiratorii, alergii la poluanţi industriali sau domestici, sensibilitate crescută la substanţe chimice, afecţiuni dermatologice (eczeme, psoriasis, dermatită atopică, acnee), oboseală cronică, depresie sau rezistenţă scăzută la stres.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: