Saltele, obiecte de mobilier și chiar un frigider, abandonate în Parcul Național „Defileul Jiului“

0
252

Salariați de la Administrația Parcului Național „Defileul Jiului“, dar și de la cu Secția Drumurilor Naționale Târgu Jiu, au participat, duminica trecută, la o acțiune de igienizare în cadrul campaniei „Let’s Do It, România!”.

Participanții au găsit aruncate anvelope, saltele și chiar un frigider. Cea mai mare parte a deșeurilor au fost găsite pe marginea drumului național care traversează Defileul Jiului.

„În cadrul evenimentului național „Let’s Do It, România!” Administrația Parcului Național «Defileul Jiului» împreună cu Secția Drumurilor Naționale Târgu Jiu, s-a alăturat campaniei de ecologizare pe raza parcului național.

Ecologizarea s-a efectuat mai ales pe versanții parcărilor din zona DN 66.

Pe aceasta cale „dorim” să mulțumim celor care au făcut posibilă aceasta acțiune, și aici ne referim la cei care tranzitează Parcul National Defileul Jiului cu sau fără scopul principal de a abandona deșeurile (ambalaje, saltele, gresie, anvelope, mobilier de baie ….. frigider.

Acest eveniment nu ar fi necesar dacă educația ecologică actuală ar fi acceptata și aplicată, dar  … cu mari speranțe, considerăm că generațiile tinere vor avea suficiente cunoștințe comportamentale ca astfel de acțiuni să nu mai fie posibile în viitorul apropiat“, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național „Defileul Jiului“, într-o postare pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here