Acasa / Actualitate / Sancțiuni pentru asistenți medicali de la Psihiatrie și pentru medicul Elena Vlad

Sancțiuni pentru asistenți medicali de la Psihiatrie și pentru medicul Elena Vlad

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a dispus sancționarea medicului pneumolog Elena Vlad, de la Secția Medicală, și a celor doi asistenți de la Secția de Psihiatrie, care au transformat sala de mese în frizerie. „În urma proprunerilor primite de la Comisia de disciplină și Consiliul de etică s-a laut măsura sancționării medicului pneumolog Elena Vlad cu diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni. De asemenea, în cazul asistenților care s-au tuns la Secția de Psihiatrie s-a luat măsura diminuării salariului cu zece la sută pe o perioadă de două luni“, a spus Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Cum s-a apărat medicul

Un medic de gardă de la ATI, acolo unde era internată o pacientă de 63 de ani, a solicitat medicului Elena Vlad efectuarea unei aspirări bronice și internarea la compartimentul de pneumologie. Medicul Vlad a scris în foaia de observație a pacientei: „Nu se poate realiza aspirat bronşic în boală infecţioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB (n.r.-fibronhoscopie infecțioasă), , cât şi lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”. Medicul mai cerea transferarea pacientei la spitalul din Craiova, lucru care s-a întâmplat după două săptămâni, însă bătrâna a decedat la puțin timp. După ce documentul medical a apărut în mass-media, medicul a venit cu explicații: „Bronhoscopia în scopul aspirării bronșice pentru recoltarea de germeni fusese efectuată, deja, pe Secția ATI. Pacienta era într-o insuficiență respiratorie care putea fi agravată de manevra de bronhoscopie. Această manevră are contraindicațiile ei. La cazurile de insuficiență respiratorie severă nu se recomandă. Pacienta nu a murit că nu i-am făcut bronhoscopie. Pacienta putea să moară în timpul bronhoscopiei. Recomandările mele au fost ca pacienta să fie transferată la Infecțioase, la spitalul Craiova, ceea ce s-a și întâmplat“. Elena Vlad a spus că mesajul era îndreptat către conducerea spitalului, pentru că timp de trei ani nu a răspuns a solicitările pe care le-a făcut.

Frizeria în sala de mese

Sala de mese din cadrul secției a fost transformată în frizerie de către doi pacienți care s-au tuns cu un aparat. Asistentul medical principal Alexandru Crăciun, fratele actualei asistente șefe, este tuns în sala de mese de către colegul său Gheorghe Popescu. Asistentul care beneficiază de servicii de înfrumusețare era acoperit cu un cearșaf din dotarea spitalului.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*