spot_img
13.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăActualitateŞansă de recuperare la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti

    Şansă de recuperare la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti

    Pacienţii gorjeni cu afecţiuni locomotorii şi mari dificultăţi de mişcare au de acum şansa unei recuperări la Spitalul din Târgu-Cârbuneşti. Operaţia, care face posibil acest lucru, cu proteze medicale de ultimă generaţie a fost de curând realizată în premieră pentru judeţ, la Spitalul din Cărbuneşti. Doi pacienţi au trecut deja cu succes prin operaţia de artroplastie iar recuperarea le este cu mult facilitată, primind proteze de ultimă generaţie. Conducerea spitalului şi autorităţile locale spun că protezele erau extrem de necesare, iar achiziţionarea lor a presupus un efort financiar de peste 10 mii de lei.

    Proteze cimentate, de ultimă generaţie s-au dovedit a fi extrem de importante, în recuperarea a doi pacienţi diagnosticaţi cu afecţiuni complexe ale aparatului locomotor. Premiera medicală, marchează nu doar o şansă la recuperare şi o viaţă normală, dar aduce Spitalul din Târgu-Cărbuneşti la cerinţe şi standarde înalte. Coordonatorul echipei, care a realizat performanţa medicală este tânărul medic specialist Bogdan Niculescu, dar sprijinul şi concursul coechipierilor a fost la înălţime. Practic, intervenţia chirurgicală reface întreaga articulaţie, după cum a explicat medicul Niculescu. „Înainte, pacienţii acuzau dureri iar mişcarea nu se putea face decât limitat. Tehnica medicală am realizat-o împreună cu echipa de anestezişti, iar achiziţionarea protezelor de ultimă generaţie s-a făcut prin efortul spitalului. Operaţia de artroplastie totală de şold este o premieră medicală pentru Gorj, dar dincolo de acest lucru ajută recuperarea şansei la o viaţă aproape normală”, a opinat medicul specialist Bogdan Niculescu.

    Garanţia unei supravieţuiri de peste 15 ani

    În plus, protezele aduc garanţia a unei supravieţuiri de peste 15 ani. Pe lângă performanţa medicală, la Spitalul din Cărbuneşti, operaţia de artroplastie realizată aduce o premieră în domeniu la nivel de judeţ, iar şansele la o viaţa normală sporesc. Părerile sunt împărtăşite de medici, autorităţi şi chiar pacienţi. Aceştia au început recuperarea iar veştile sunt de bun augur. La doar trei zile de la operaţie au putut pune piciorul în pământ, iar de dureri nici vorbă. „Este remarcabil ce au realizat pentru mine aici, medicii de la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti. Nu credeam să mai fac mişcare, fără să mă macine durerea. Mă bucur să fi putut beneficia de proteza care mă apropie de normalitate”, a conchis Simion Mitruţă, de 67 de ani din Târgu-Logreşti, unul din cei doi pacienţi fericiţi. Cu lacrimi în ochi şi emoţie în glas şi Victor Benegui din Turburea a ţinut să mulţumească pentru proteza care i s-a aplicat şi care îi dă motiv să zâmbească din nou. Starea acestuia este una mai dificilă medical, pentru că problema locomotorie nu era singura, iar pentru el, o suferinţă în minus nu este puţin lucru. Acum se gândeşte şi aşteaptă ziua când va fi recuperat, pentru că aceasta e aproape. Medicii îl asigură de acest lucru. Achiziţionarea protezelor s-a făcut cu banii spitalului, iar directorul Constantin Târziu consideră realizarea una merituoasă pentru unitate, dar mai ales pentru pacienţi. Costurile celor două proteze se apropie de 12 mii de lei, dar eforul financiar este justificat. Autorităţile locale apreciază evenimentul tot din prisma utilităţii lui. Perspectiva unor operaţii similare este una apropiată, iar autorităţile implicate speră că de programul naţional de protezare să beneficieze şi spitalul din Târgu-Cărbuneşti.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: