Șantierul de modernizare a străzii Calea Eroilor, abandonat. Trecătorii și proprietarii de locuințe sunt revoltați

0
359

Șantierul de amenajare a străzii Calea Eroilor din zona centrală a municipiului Târgu Jiu este abandonat, după ce muncitorii au „reușit“ doar să sape șanțuri imense pe o jumătate de stradă. Acest drum este deosebit de important deoarece face parte din Ansamblul monumental „Calea Eroilor“ realizat de marele sculptor Constantin Brâncuși, astfel încât este declarat monument istoric de importanță majoră. Lucrările sunt realizate de societatea „Consorzio Stabile“ EBG din Italia, dar cele mai multe dintre fazele de execuție au fost subcontractate unor firme românești. Muncitorii au decopertat jumătate din stradă și cam atât. De o perioadă bună de timp nu se mai lucrează la amenajarea Căii Eroilor. Consecința este că pe această stradă nu se mai poate circula, iar pietonii se deplasează cu mare greutate, existând chiar și pericolul să cadă în aceste gropi imense. „Este foarte multă mizerie în zonă. Dacă trece pe această stradă ne umplem de praf sau de noroi. Trebuie să avem grijă și cum merge ca să nu cădem. Centrul municipiului Târgu Jiu arată îngrozitor. Nu știu ce se întâmplă, că nu mai lucrează nimeni de mult timp“, a spus un trecător.

De asemenea, și cetățenii care locuiesc pe această stradă, dar și patronii firmelor care își desfășoară activitatea pe Calea Eroilor sunt afectați.

S-a încheiat un grafic de executare a lucrărilor

Conducerea Primăriei Târgu Jiu a fost impasibilă la această problemă gravă. Abia săptămâna trecută a existat o întâlnire între reprezentanții Primăriei și cei ai firmei. „Le-am pus în vedere să reia lucrările în cel mia scurt timp. A fost întocmită și o minută, cu un grafic de executare a lucrărilor pentru primul tronson cuprins între Hotelul Europa și intersecția cu strada Geneva“, a spus Raul Chiriac, directorul de investiții al Primăriei Târgu Jiu.

Lucrări pe 500 de metri

Investiția pentru prima parte a proiectului se ridică la aproximativ două milioane de euro și constă în modernizarea a aproximativ 500 de metri din strada Calea Eroilor. Proiectul este întocmit de un important arhitect român, Dorin Ștefan.
Calea Eroilor va deveni, după realizarea proiectului, o arteră mai mult pietonală, cu un aspect unitar, dar și cu parcări subterane și piațete în spațiile adiacente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here