Acasa / Actualitate / Satul Pocruia și Mănăstirea Tismana, afectate de inundații

Satul Pocruia și Mănăstirea Tismana, afectate de inundații

Mănăstirea Tismana și satul Pocruia au fost afectate de inundații. Apa a intrat în zeci de curți și beciuri. A fost rupere de nori, iar cantitatea de apă a ajuns la 75 de litri pe metru pătrat, într-un timp relativ scurt. Prefectul județului Gorj, care este și președintele Comitetului pentru situații de urgență, a fost prezent la fața locului. Lucrătorii de la ISU, Sistemul de Gospodărire a Apelor și cei de la Secția Drumurilor Naționale Târgu Jiu au intervenit până târziu în noaptea de joi spre vineri. Angajații primăriei Tismana au intervenit și ei cu utilaje proprii. „S-a intervenit cu motopompe și cu utilaje proprii“, a spus Corina Belteu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj

Primarul din Tismana, Marian Slivilescu, transmite cetățenilor ale căror culturi au avut de suferit să anunțe primăria în termen de 48 de ore cu privire la pagubele suferite.

Mănăstirea Tismana, afectată de inundați

Mănăstirea Tismana, cel mai vechi lăcaș de cult din Țara Românească, a fost inundată după ce un șuvoi s-a revărsat din pădurea aflată lângă sfântul lăcaș de cult și a devastat totul în cale. Mai multe clădiri destinate cazării credincioșilor, și dar prelaților aflați în vizită, unde există și o sală de conferințe, au fost înconjurate de apele revărsate din pădure. Toate aranjamentele peisagiste au fost distruse. Pe drumul de acces spre biserică au fost aduse resturi vegetale și mâl. De asemenea, în parcarea din fața mănăstirii au fost aduse de ape tot felul de crengi. Resturile vegetale au fost aduse și pe drumul județean, după ce râul Tismana a ieșit din matcă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*