Scade factura de curent la Primăria Târgu Jiu. Vezi motivul!

1
173

Vechile lămpi de iluminat din Târgu Jiu vor deveni istorie. Proiectul europeană ce vizează implementarea unui iluminat modern, pe bază de led, urmează să fie pus în aplicare. 27 de kilometri de rețea vor fi modernizați.

Un million de euro a cheltuit, în 2020, Primăria Târgu Jiu cu iluminatul stradal. Autoritățile susțin că aceste costuri vor fi diminuate, aproape la jumătate, după ce se vor monta becuri pe bază de led. “Urmează ca în perioada imediat următoare să se dea ordinul de începere pentru realizarea iluminatului pe cei 27 de kilometrii. Este vorba de o arhitectură modernă în Municipiul Târgu Jiu. Trecem de la vechile lămpi pentru iluminat pe bulevardele și străzile din municipiu pe iluminat pe baza de leduri. Și, mai mult decât atâta, diminuăm costurile cu cel puțin 40 %. Un iluminat de genul acesta, cu telegestiune, pentru că poate avea modificări în funcție de parametrii de iluminat de pe raza municipiului Târgu Jiu, costurile noastră scad cu 40% Și, dacă mă raportez doar la costurile pe care am avut anul trecut de aproximativ un milion de euro cu iluminatul în municipiul Târgu Jiu, vă dați seama că pentru bugetul local se constituie o rezervă pe care putem să o folosim în alte zone”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Termene

Proiectul va fi gata anul viitor. Investiția se ridică la 5 milioane de euro. “Termenul de proiectare și execuție al proiectului este de  24 de luni. Ținând cont de faptul că am avut cele trei luni de proiectare, undeva la sfârșitul anului 2022 proiectul ar trebui să fie deja finalizat.  Se va amplasa iluminat pe led pe bulevardele și străzile principale din Târgu Jiu”, a mai declarat primarul din Târgu Jiu.

1 COMENTARIU

  1. Si cine face proiectul? Omul primarului, Sichitiu care are firma fara nici un angajat si factureaza la preturi umflate de 10 ori?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here