30.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăActualitateScandal de amploare în Aninoasa. Foraje blocate de localnici

Scandal de amploare în Aninoasa. Foraje blocate de localnici

Un scandal de amploare a avut loc în comuna Aninoasa, din cauza forajelor care se efectuează, în vederea întocmirii proiectului tehnic al drumului expres Târgu Jiu – Craiova. Câțiva localnici au fost nemulțumiți de faptul că le-au fost compromise culturile de pe terenurile lor agricole și că nu i-a întrebat nimeni cu privire la accesul pe proprietățile lor.

Localnicii i-au luat la rost pe lucrători cu privire la faptul că au intrat pe terenurile lor cu echipamentele, fără acceptul lor: „Ce căutarăți aici?  Nu puteți intra pe terenurile oamenilor așa“. Lucrătorul de la firma care execută forajele pentru studiile geologice: „Mie mi s-a spus clar că s-a rezolvat cu accesul. Am primit telefon de la București“.

„Ar trebuie să ne bucure ce drumul va trece prin comuna noastră“

Primarul localității Aninoasa, Ilie Petroi, a spus că investiția va duce la schimbarea în bine a viitorului localității și că oamenii trebuie să înțeleagă impactul pe care l-ar putea avea drumul expres: „Când cetățeanul vrea bani mulți se supără. Întrebarea ar fi dacă dorim investiții pentru copiii noștri și pentru viitorul localității ? Oamenii au fost împiedicați să efectueze forajele. Trebuie să înțelegem că acest drum va fi benefic pentru noi, pentru copiii noștri și pentru tot județul Gorj. Sunt tot felul de oportuniști. Vor bani, terenuri. Una dintre persoanele supărate pe mine mi-a cerut să-i dau terenul primăriei. Oamenii trec pe terenul nostru cu un utilaj, forează și extrag de acolo o carotă (probă n.n) de mici dimensiuni. Ar trebuie să ne bucure că, din toate variantele, a fost aleasă cea care trece prin localitatea noastră“.

Accesul, prevăzut de lege

Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a precizat că, prin lege, localnicii sunt obligați să le permită accesul: „Conform Legii nr. 255, articolul 16, proprietarii de terenuri sunt obligați să permită accesul. Noi nu am fost informați cu privire la acest conflict. Echipele aflate în teren puteau să solicite prezența forțelor de ordine. Probabil că discuțiile au fost rezolvate“.

CEO vă rămâne vara aceasta fără o sucursală

0
Nu mai este cale de întoarcere. Complexul Energetic Oltenia va rămâne în scurt timp fără...

Ce a pățit un tânăr din Aninoasa după ce s-a urcat la volan

0
Un tânăr din Aninoasa s-a ales cu dosar penal, după ce s-a urcat la volan,...

Protest în Târgu Jiu împotriva scumpirii carburanților. Stație PECO, blocată

0
Targujienii s-au revoltat și ei împotriva creșterii prețurilor la carburanți și protestează la stațiile PECO....

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!