Acasa / Actualitate / Scandal în curtea Prefecturii: târgujian, umilit la Serviciul Permise și Înmatriculări

Scandal în curtea Prefecturii: târgujian, umilit la Serviciul Permise și Înmatriculări

buzencu umilitTârgujianul Buzencu Ion Gabriel s-a trezit într-o situație neplăcută ieri dimineață, când a venit la Serviciul Permise și Înmatriculări Auto din cadrul Prefecturii Gorj să își înscrie mașina. Omul a ajuns mai devreme de începerea programului, cu gândul că prinde un loc în față, dar a aflat, cu uimire, că nu mai are loc „pe listă”. O listă despre care nu știa absolut nimic, dar a aflat că se face „pe genunchi” de primul cetățean care se afișează la poarta instituției. Ghinionul lui a făcut ca „primul” să vină cu ore bune înainte, pe la 1 noaptea și a întocmit deja o listă cu 50 de persoane care să își înmatriculeze mașina. Buzencu a sunat și la Prefectură să lămurească situația și, până la urmă, a primit un răspuns de la subprefectul Sorin Arjoca: „dacă nu îți convine, scrie mai departe!”…

Lista o întocmeşte primul venit

Regula „primul venit, primul servit” nu se poate aplica în această situaţie deoarece, pentru a fi primul, trebuie să stai să aştepţi încă de noaptea. „În jurul orei 8:00 am mers la Serviciul de Înmatriculări, să înmatriculez o mașină. Acolo, mi s-a spus de către niște persoane că am venit degeaba, pentru că lista este încheiată. Am întrebat care listă este încheiată, pentru că programul la Poliție începe la ora 8 și jumătate. Mi s-a spus că a venit un domn de la unu și jumătate noaptea și a trecut pe listă 50 de persoane, că cine vine primul face tabelul acesta. Dar nu erau nici pe departe 50, și mi-a transmis să plec acasă. Nu am vrut, așa că am așteptat să vină cineva de la Înmatriculări să ia lista. Când a venit, l-am întrebat ce e cu ea și mi-a răspuns că, la 8 și jumătate, când începe programul, ei trebuie să aibă lista respectivă. Și l-am întrebat ce e cu regulamentul acesta, unde se găsește, pentru că eu nu l-am văzut niciunde”, a declarat Buzencu Ion Gabriel.

Acestea sunt regulile

Nemulţumit de această situaţie, cetăţeanul a sunat la Prefectură, de unde a primit un răspuns şi mai halucinant. „Am sunat la prefect, am vorbit cu secretara de două ori, prima dată pentru că mi-a spus că acesta este în concediu, iar apoi, pentru că mi-a spus să aștept un sfert de oră, pentru că domnul subprefect este în ședință. Între timp, am continuat discuția cu domnul de la înmatriculări și mi-a repetat că aceasta este regula. Între timp, a apărut și domnul subprefect, nici nu l-am cunoscut, era lângă noi. Și i-am explicat speța. I-am spus că nu am cum să vin la ora 1 noaptea ca să mă înscriu pe listă. Iar dânsul mi-a răspuns scurt: «Ce vrei, domnule, astea sunt regulile făcute de mine. Dacă nu îți convine, scrie mai departe». Mi-a fost necaz că nu l-am înregistrat. S-a întors cu spatele la mine și a plecat”, a mai spus cetăţeanul cu pricina.

O explicație: lipsa de personal

Buzencu mai spune că, după discuția cu subprefectul Arjoca, la care se adunase lumea „ca la circ”, i-a mai cerut încă o dată explicații reprezentantului de la Înmatriculări, iar acesta i-a răspuns simplu: „nu avem personal suficient”. Omul spune că este o situație gravă, care se perpetuează de ceva vreme. „Puteți să vă duceți și mâine acolo, la 4 jumătate dimineața și o să vedeți aceeași debandadă”, a mai spus bărbatul.

6 comentarii

 1. Multumesc doamnei care in ciuda domniei totalitare a subprefectului,a indraznit sa aduca la cunostiinta cetatenilor de mizeriile di institutiile platite din bani publici,si echipei de la Impact.

  • Pai cum sa putem imnatricula sau radia din circulatie un autoturism daca lucratorii de la permise si inmatriculari si asa putini trebuie sa se ocupe zilnic de zecile de dosare ale „domnisoarelor sau doamnelor la prima tinerete”care parca ar avea serviciu la politie. Acestea insa reprezinta prin procura speciala cetatenii care nu vor sa transpire si sa isi onoare neevii asteptand la rand. Toti samsarii mai instariti si-au facut firma de intermedieri si inmatriculari iar oamenii simpli nu mai au loc la ghiseu printre fetele care parca ar fi paznici la ghiseu, domnii politisti avand astfel cu cine sa stea de glume. BAI SAMSARILOR E SATULA LUMEA DE VOI SI DE MIZERIILE VOASTRE.

  • Are dreptate d-l Buzencu ! Ce inseamna asta, chiar daca este prefectura ? Pai daca este vorba de Prefectura, treburile ar trebui sa mearga perfect !

 2. Am patit-o si eu acum doua saptamani, atunci nu era lista respectiva, am stat la coada pana de la 11 00 la 16 20 si cand am ajuns la ghiseu mi-au spus ca s-a terminat programul.
  Castiga firmele de acte auto care intermediaza inmatricularile si care probabil nu stau la coada.

  Tara de rahat unde platesti impozite ca sa stai la cozi, platesti rovigneta ca sa mergi prin gropi, etc etc

 3. Dar daca vin de-ai cu pile, se gaseste timp si personal, iar listele nu mai au prioritate. Totul e sa cunosti pe cine trebuie, ca asa merge treaba la institutiile publice. Daca e program cu publicul, atunci e un program care trebuie respectat, daca e pe baza de liste, atunci sa faca programari prin telefon sau pe site, sa poata si cei din afara orasului sa ajunga la ghiseu, fara a fi tratati ca niste gunoaie.

 4. Vasilescu Ion

  Scrieti fratilor la Guvern ca rahatul de subprefect este reprezentantul guvernului in teritoriu, la fel ca si prefectul. Sa fie demisi ca sub nasul lor a inflorit afacerea samsarilor de la inmatriculari.Bineanteles ca cei de la inmatriculari sunt pe mana cu samsarii si au girul celor care conduc prefectura.
  Scrieti la ziarekle central si mai ales dati pe posturile nationale.
  Eventual si o plangrere la DNA

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*