14.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăActualitateSchimb cu beneficii între OMV și autoritățile locale

Schimb cu beneficii între OMV și autoritățile locale

Datoriile pe care Petrom le are față de Primăria Municipiului Târgu-Jiu sunt de domeniul trecutului! Cum? Printr-un schimb avantajos autorităților locale. Mai exact, OMV Petrom va ceda municipalității imobilul de pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, contra dreptului de proprietate asupra spaţiilor în care funcționează benzinăriile de la Iezureni şi Castelul de Apă. Clădirea obținută de autoritățile locale va găzdui Poliția Locală.

Cine spune că nu există compensări pentru datorii și chiar în natură?! OMV Petrom va ceda Primăriei Municipiului Târgu-Jiu imobilul situat pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu nr. 504 în care a funcţionat fostul depozit de produse petroliere. În schimb, Primăria va ceda dreptul de proprietate asupra terenurilor aferente stațiilor de la Iezureni şi Castelul de Apă. Diferenţa va fi compensată prin contravaloarea terenului deținut de OMV pe strada Bradului. „În urmă cu trei ani am început demersurile de preluare a sediului fostului depozit de produse petroliere aparținând Petrom de pe Bulevardul „Ecaterina Teodoroiu”, la intrarea în Iezureni. Au sistat lucrările de desființare pentru sediu și am început negocierile în vederea transmiterii către municipiu a corpului de clădire în compensare cu redevențele pe licitațiile locale pe care trebuia să le plătească societatea către bugetul local. Datorită faptului că aveam contracte încheiate cu Petrom pe trei divizii componente a fost foarte greu să ajungă ei la un numitor comun. În urmă cu o lună au ajuns la o înțelegere între cele trei divizii și au venit cu propunerea ca, în schimbul contravalorii acestui sediu, să evaluăm terenurile aferente stației Peco de la Castelul de Apă, de pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu nr. 504 și în compensare, diferența pentru utilizarea terenului din Str. Bradului, clădiri de biroruri”, a declarat Grigore Jianu, secretarul Primăriei Târgu-Jiu.

Primăria va utiliza clădirea pentru una din structurile subordonate Consiliului Local. „Noi încercăm să colaborăm cu ei, ne vom întâlni și miercuri, încercăm să mergem pe acest schimb, în primă fază, ca să putem muta Poliția locală din zona Pieței 9 mai, care funcționează în condiții improprii. Cel mai mult ne avantajează faptul că vom primi înapoi clădirea de pe Bradului, unde funcționează la ora actuală Direcția pentru persoane cu handicap. Acest schimb vine la momentul oportun, pentru că noi pierdusem prin hotărâre judecătorească Grădinița de pe Siretului, de lângă Palatul Copiilor” , a declarat Florin Cârciumaru, primar Târgu-Jiu. Totodată, autoritățile locale mai spun că în această variantă, cel mai probabil, de săptămâna viitoare, vor începe lucrările de reparații, igienizări pentru ca în toamnă spațiul să fie pregătit pentru primirea copiilor. Direcția pentru Persoane cu Handicap și o parte din Direcția de la Vădeni se vor muta în fostul sediu al Petrom de pe strada Siretului.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -