Școala ar putea începe mai devreme în Gorj. Vezi în ce condiții!

0
416

Oficialii din Ministerul Educației încă analizează modalitatea în care elevii ar putea să revină la școală. Consiliul Naţional al Elevilor a venit cu o propunere ce merită analizată. Județele cu rata de infectare mică ar putea redeschide unitățile de învățământ mai devreme. Județul Gorj se numără printre zonele care s-au menținut în permanență într-un scenariu verde al infectărilor.

„Nu excludem scenariul în care vom prioritiza zonele cu o rate de infectare mai scăzute, scenariul prin care vom proriiza grădinițele și învățământul primar, nu vom exclude scenariul în care vom prioritiza elevii claselor treminale care vor susține examene naționale”, a transmis ministrul Sorin Cîmpeanu.

Pe de altă parte niciun elev nu va fi obligat să revină la clase. „Nu vom obliga niciun părinte, chiar dacă scenariul e verde, ca elevul să maergă lașcoală dacă el vrea să rămână în online”, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Decizia finală

Ministrul a mai menţionat că în luarea unei decizii cu privire la redeschiderea școlilor se va ţine cont de campania de vaccinare.“Voi ţine cont de orice scenariu care va rezulta în urma analizei pe care o vom face începând cu jumătatea lunii ianuarie. Parametri principali sunt evoluţia epidemiologică şi evoluţia campaniei de vaccinare. În egală măsură, o să vedem şi care sunt deciziile altor state aflate într-o situaţie similară sau asemănătoare cu cea a României din perspectiva educaţiei. Aş vrea să să spun că am cerut o altă raportare încă din ultimele zile ale anului trecut către inspectoratele şcolare cu privire la estimările pe care le are fiecare unitate de învăţământ despre elevii aflaţi în risc de neîncheiere a mediilor pe semestrul întâi, risc cauzat de dificultăţile întâmpinate pe parcursul procesului de predare online. Termenul este 11 ianuarie. În acest fel vom şti şi unde este nevoie să intervenim pentru susţinerea suplimentară a celor care au înregistrat dificultăţi în procesul de învăţare – predare online, este vorba de acţiuni remediale”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here