Școala din comuna Văgiulești a cerut trecerea în sistem online

0
88

Școala din comuna Văgiulești este prima din județul Gorj care a solicitat trecerea la cursuri online, ca urmare a ratei mari de infectare cu COVID-19 din localitate.

„Școala gimnazială din comuna Văgiulești a făcut solicitare, ieri, la Inspectoratul Școlar Județean pentru trecere în sistem online a tuturor claselor și a structurilor. Având în vedere că ieri înregistrau o incidență de 12,47% este de înțeles că își doresc să pună pe pauză prezența fizică a copiilor la școală. Această solicitare este făcută pe o perioadă de 14 zile, pentru a stopa răspândirea virusului în rândul copiilor, având în vedere rata de infectare.

Este prima școală din județ care a făcut o astfel de solicitare pentru toți copiii“, a spus Dana Constantinescu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Ce prevăd ordinele Ministerului Educației

Conform ultimelor directive ale Ministerului Educației, o școală poate trece la desfășurarea cursurilor în sistem online, dacă cel puțin jumătate din clase au trecut în acest sistem.

„Ordinul comun presupune faptul ca în cazul în care 50% din totalul claselor al unei școli sunt în sistem online, atunci toată școala poate să treacă în sistem online“, a mai precizat șefa învățământului din Gorj.

De asemenea, o decizie în această direcție poate fi luată de către conducerea fiecărei școli în parte, în funcție de situația epidemiologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here