Acasa / Actualitate / Şcoli în reparaţii

Şcoli în reparaţii

Este încă vacanţă dar nu şi pentru administraţia locală care se pregăteşte de începerea unui an şcolar.Nu mai puţin de 30 de şcoli din cele 53 de unităţi de învăţământ beneficiază de lucrări de reparaţii şi igienizări.Tot prin programe de investiţii , nouă şcoli vor avea sisteme de încălzire, iar la alte unităţi se vor monta panouri solare.Suma alocată pe întregul an pentru lucrările de reparaţii şi igienizări este de 5 milioane de lei.

Clase renovate, grupuri sanitare modernizate, holuri şi săli de curs amenajate în condiţii optime pentru un nou an şcolar. Astfel vor fi primiţi copiii din toamnă, asigură reprezentanţii Primăriei care, până la 1 septembrie intenţionează să finalizeze şi lucrările aflate în acest moment în execuţie.În programul de reparaţii şi igienizări sunt cuprinse nu mai puţin de 30 de şcoli din 53 de unităţi de învăţământ din municipiu. În această perioadă se finalizează programul de reparaţii şi igienizări derulat pe perioada vacanţei la unităţile de învăţământ. În acest program au fost incluse peste 30 de unităţi din cele 53 de unităţi de învăţământ din municipiu.Cea mai mare parte a lucrărilor s-a finalizat”, a declarat reprezentantul Primăriei Târgu Jiu, Raul Chiriac.

Se munceşte de zor pentru că anul şcolar se apropie. Liceul Sportiv şi Şcoala generală “Pompiliu Marcea”sunt printre beneficiarele programelor de reparaţii şi modernizări. Lucrările sunt diverse, de la schimbarea uşilor,la renovarea claselor şi modernizarea grupurilor sanitare pe fiecare nivel.
Nu au fost omise la capitolul reabilitarea şcolilor şi programe de investiţii privind modernizarea sistemelor de încălzire la nouă unităţi, dar şi instalarea panourilor solare.8 astfel de unităţi urmează ca ,la anul, să beneficieze de o economie substanţială la cheltuielile eferente apei încălzite.Investiţiile sunt posibile prin alocarea unei sume pentru întregul an de 5 milioane de lei.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*