spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
    AcasăActualitateŞcoli reabilitate de părinţi

    Şcoli reabilitate de părinţi

    Reabilitarea şi igienizarea şcolilor, făcute cu ajutorul cetăţenilor. La Roşia de Amaradia şi Bălăneşti părinţii copiilor de la două şcoli s-au apucat de reparat şi curăţat clasele unde copiii lor vor învăţa în noul an şcolar 2012-2013. În cele două localităţi, lucrările de reabilitare a şcolilor se fac şi cu ajutorul cetăţenilor, primăriile economisind, astfel, sute de milioane de lei vechi, bani pe care i-ar percepe firmele în domeniu.

    Din cauza lipsei banilor, edilii din comunele Roşia de Amaradia şi Bălăneşti au apelat la cetăţenii din cele două comune pentru a reuşi să finalizeze lucrările de reabilitare a unităţilor de învăţământ. O mână de ajutor s-au oferit să dea şi părinţii elevilor, astfel încât copiii lor să aibă condiţii pentru a învăţa. Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia susţine că tocmai pentru că a găsit această soluţie, a reuşit să finalizeze la timp lucrările la şcoli. Edilul dă asigurări că aproape toate vor funcţiona în condiţii optime pe 10 septembrie, atunci când elevii se vor întoarce în bănci. La şcoala din satul Seciurile încă se lucrează, dar autorităţile speră ca până pe 10 septembrie să fie realizate două noi săli de clasă pentru ca elevii să nu mai fie nevoiţi să facă ore şi după-amiaza, din lipsă de spaţiu. „O mică problemă avem la şcoala Seciurile unde avem în lucru încă un corp al şcolii, dar sperăm ca până pe 10 septembrie să finalizăm lucrările. E o situaţie inedită aici în sensul că am cumpărat doar bolţarii pentru cele două clase, lucrările fiind făcute de voluntari, cetăţeni şi părinţi”, a explicat primarul Liviu Cotojman.

    Bani economisiţi

    Şi în comuna Bălăneşti, autorităţile locale s-au descurcat cum au putut pentru ca reparaţiile la unităţile de învăţământ să fie finalizate la timp. Radu Rotaru, viceprimarul localităţii, susţine că s-a apelat la ajutorul părinţilor pentru a face economie de bani. Pentru că se apropie sezonul rece este nevoie şi ca unităţile de învăţământ să aibă căldură, aşa că banii economisiţi vor fi folosiţi la achiziţionarea lemnelor pentru foc. „Şcolile arată bine, au autorizaţie sanitară. Nu s-au cheltuit bani mulţi. Lucrările s-au făcut pe plan local. Au mai venit nişte părinţi şi angajaţi de-ai şcolii şi primăriei şi au sprijinit activităţile, rămânând bani să achiziţionăm lemne pentru iarnă”, a mai spus Radu Rotaru, viceprimarul comunei Bălăneşti. În schimb, la Berleşti, primăriţa Maria Dumitraşcu nu s-a zgârcit la bani şi a cheltuit aproximativ 38.000 de lei pentru lucrări de reparaţii şi igienizări. Banii au fost alocaţi în urma unei rectificări bugetare.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: