Sculptor italian cunoscut, premiat de UCB

0
55

Un cunoscut sculptor italian va primit titlul Doctor Honoris Causa Magna cum Laude din partea universității „Constantin Brâncuși“, cu ocazia Zilei Naționale a marelui sculptor. Evenimentul va avea loc miercuri, 19 februarie, la Sala Senatului din cadrul sediului din zona Debarcader.

Vicenzo Bianchi și-a dedicat cele mai importante lucrări unei teme care a fascinat întotdeauna umanitatea: pacea și fraternitatea dintre popoare. Acesta este autorul monumentului din Europa „II Nuovo Icaro”. Lucrarea a fost oferită președintelui Parlamentului European, Lordul Henry Plumb, care a mărturisit: „Numele său, Maestro Bianchi, va rămâne timp de secole legat de memoria acelui grup de înțelepți care doreau să trimită mesajul curajos pentru o Europă Unită, când era încă împărțit și trăia în durere de răni și sânge. Te felicit pentru munca ta sculptură care pare să acopere spațiile unui mâine nelimitat”.

Va urma un concert susținut la violoncel de artistul Adrian Naidin și prezentarea unor studii despre opera și activitatea lui Constantin Brâncuși.

Marț, 18 februarie, va avea loc Centrul de formare, cercetare și conservare a patrimoniului cultural „Constantin Brâncuși”, de pe str. Vulcan, vernisajul expoziției „Omagierea marelui sculptor“ și o lansare de carte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here