Se aprobă bugetul Primăriei Târgu Jiu! Spre ce merg cei mai mulți bani!

0
322

Cofinanțările pentru proiectele europene înghit bugetul Primăriei Târgu Jiu. Săptămâna viitoare consilierii locali vor supune la vot bugetul orașului. Peste 5 milioane de lei merg spre TVA-ul ce trebuie plătit pentru troleibuzele, mult așteptate la Târgu Jiu.

Aleșii locali din Târgu Jiu își dau votul săptămâna viitoare pentru aprobarea bugetului. Primarul Marcel Romanescu nu are emoții cu privire la votul ce urmează să fie exprimat, sumele ce urmează să fie repartizate fiind mici. “A avut loc prima şedinţă pentru comisiile de specialitate. Urmează ca luni să fie convocată şedinţa de îndată, extraordinară, pentru aprobarea bugetului Municipiului Târgu Jiu. Termenul limită este data 23 aprilie, dar aşa cum am procedat şi anii trecuţi ne lăsăm o anumită marjă pentru eventuale scurtcircuitări care pot apărea în şedințele de Consiliu Local. Nu cred că vor fi probleme în aprobarea bugetului, ținând cont de faptul că o mare parte din această sumă merge în direcția asigurării cofinanțării proiectelor cu finanțare europeană, Nu prea avem foarte multe sume de repartizat. Sunt sume destul de mici. Doar TVA-ul, la cele 11 trolee care vor ajunge în acest an la Târgu Jiu, este echivalentul sumei de 5 milioane 656 de mii de lei, plus cei 2% cota de cofinanțare a autorității publice locale. Noi am prevăzută un buget și încercăm să facem tot ceea ce depinde de noi, așa cum vă spuneam, să asigurăm finanțarea pentru lucrările în execuție. Sunt sume foarte mari pe care trebuie să le bugetăm până la data de 1 septembrie”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Bani pentru funcționare

Un lucru este cert, funcționarea va fi asigurață, legea nu permite altfel! “Suntem obligați să proiectăm bugetul ca să ne ajungă până la finele anului. Vom face rectificări în funcție de nevoile pe care le constatăm la un anumit termen. Putem să renunțăm la anumite investiții, dar proiectare este făcută ca să acopere în integralitate anul 2021”, a mai transmis edilul târgujian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here