spot_img
10.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateSe caută personal pentru Jandarmerie, Poliție și Pompieri. Ce trebuie să faci...

    Se caută personal pentru Jandarmerie, Poliție și Pompieri. Ce trebuie să faci pentru a te angaja

    Structurile din județul Gorj din cadrul Ministerului Afacerilor Interne se confruntă cu un deficit de personal. Decebal Drăghia, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Gorj, a spus că la nivelul instituției pe care o conduce deficitul este de 20%: „Ca acoperire a posturilor necesare, avem 88% pentru agenți și 78% pentru ofițeri. În acest an, numărul pensionărilor din județul Gorj nu a fost ridicat. Cred că nivelul de acoperire este destul de bun față de alte județe din țară”.

    Pentru a acoperi deficitul înregistrat la nivelul unităților, școlile care pregătesc subofițeri și agenți vor organiza concursuri de admitere în prima parte a anului viitor, iar sesiunea de înscriere va demara peste puțin timp. „Deficitul de personal înregistrat la nivelul MAI a făcut ca principala măsură să fie creșterea cifrei de școlarizare în instituțiile de învățământ post liceale. Facem un apel către cei interesați de o carieră în structurile Ministerului Afacerilor Interne să se înscrie la concurs. În perioada 13-21 ianuarie 2018 va avea loc un examen de admitere conform calendarelor publicate de fiecare dintre unitățile de învățământ. Numărul de locuri aprobat la școlile post liceale ale Ministerului Afacerilor Interne sunt: 1.300 de locuri la Școala de agenți de poliție „Vasile Lascăr“ Câmpina, din care 16 pentru romi și 10 pentru alte minorități; 300 de locuri la Școala de agenți de poliție «Septimiu Mureșan» „Cluj Napoca“, 200 de locuri la Școala de pregătire a agenților poliției de frontieră „Avram Iancu“ Oradea, din care cinci pentru romi și trei pentru alte minorități. Cererile de înscriere a candidaților pentru concursul de admitere se vor primi până la data de 5-12-2017 la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, după următorul program: luni, marți și joi, între orele 10:00-14:00, iar miercuri între orele 14:00 și 18:00. Odată cu depunerea cererile tip de înscriere, candidații vor depune dosarul de recrutare“, a precizat comisarul Decebal Drăghia. Până acum s-au înscris 86 de candidați. Testarea psihologică se efectuează la sediul IPJ Gorj de către specialiști din cadrul centrului de psihologie din cadrul MAI, data urmând să fie comunicată pe site-ul Poliției Române. Avizul psihologic este valabil șase luni, iar fișa medicală 180 de zile. Candidații trebuie să fie absolvenți cu diplomă de bacalaureat. Nu există limită superioară de vârstă.

    700 de locuri pentru cei care vor să devină jandarmi

    Pentru pregătirea viitorilor jandarmi a fost stabilit un număr de 700 de locuri cu durata de un an în unitățile de învățământ de specialitate: Școala de Subofițeri Jandarmi Drăgășani și Școala de Jandarmi Fălticeni. „Informații suplimentare se pot afla la sediul unității noastre din municipiul Târgu Jiu, în intervalul orar 8:00 – 16:00. În sesiunea din vară, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Gorj au fost recrutați 179 de candidați pentru Școala de Subofițeri, iar din județul Gorj au fost declarați admiși 65 din cele 150 de locuri disponibile. Deficitul pe care îl înregistrăm este de 15 oameni“, a precizat col. Eugen Țambrea, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

    Interes crescut o carieră în cadrul ISU

    Cei care vor să activeze în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au la dispoziție 300 de locuri la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, admiterea urmând să aibă loc tot în luna ianuarie 2018. „Cei interesaţi pentru a urma o carieră în această frumoasă, dar extrem de dificilă meserie de salvator profesionist trebuie să ştie că a fi pompier militar nu reprezintă un simplu loc de muncă. Este locul în care pregătirile profesionale şi fizice se fructifică în cea mai nobilă misiune, aceea de a salva vieţi şi bunuri! Nimic nu este mai nobil decât să-ţi ajuţi semenii atunci când sunt încercaţi de viaţă!

    Pompierii nu se ocupă doar de stingerea incendiilor. Noi intervenim la o complexitate de situaţii de urgenţă, de la acordarea primului ajutor medical, descarcerări, inundaţii, până la salvarea de animale şi asigurarea de măsuri de protecţie. Pentru a deveni un bun salvator profesionist trebuie să dezvolţi o pasiune pentru această meserie, să înveţi să-ţi învingi frica şi să încerci să te perfecționezi pentru că aşa poţi avea satisfacţii profesionale şi doar aşa îţi poţi ajuta semenii în lupta cu greutăţile pe care le oferă viaţa”, a spus lt. col Augustin Malacu, inspector șef al ISU Gorj.

    Interesul tinerilor din Gorj pentru a urma o carieră de salvator a fost crescut. Anul acesta din cele 300 de locuri scoase la concurs, 25 au fost ocupate de tineri din judeţul nostru. Perioadele de prezenţă în şcoală, unde elevii îşi vor aprofunda cunoştinţele teoretice şi performanţele fizice, vor alterna cu perioadele de practică la subunităţile de intervenţie. „Ca şi în cazul celorlalte structuri, cererile de înscriere se depun până la data de 5 decembrie a.c., la sediile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din localitățile de domiciliu, pentru cele 275 de posturi de subofițeri de pompieri şi protecţie civilă și 25 de posturi de maiștri militari. (…) Probele de concurs se vor desfăşura pe parcursul a două etape: I. Prima etapă constă în evaluarea medicală care se concretizează prin completarea fişei medicale de încadrare tip MAI, precum şi evaluarea psihologică a candidaţilor care se realizează de către specialişti din cadrul Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit unei planificări întocmită împreună cu inspectoratele judeţene; II. A doua etapă va avea loc în perioada 13-21 ianuarie 2018 şi o constituie contravizita medicală – care se efectuează la sediul unităţii de învăţământ şi constă în evaluarea sumară a candidaţilor pe baza fişei medicale tip MAI, verificarea aptitudinilor fizice şi proba de verificare a cunoştinţelor care constă într-un test grilă la disciplina matematică.

    De asemenea, având în vedere deficitul de personal existent la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă s-a luat măsura reducerii perioadei de şcolarizare de la doi ani la un an. Condiţiile de înscriere sunt sunt aceleaşi la toate armele cu menţiunea că la structurile militare, în speţă Pompieri şi Jandarmi, limita de vârstă a fost stabilită la maxim 27 ani împliniţi în anul participării la concurs. Aducem la cunoştinţă celor interesaţi că toate detaliile legate despre înscrieri şi organizarea concursului de admitere le pot obţine atât la sediul instituţiei nostre situat în Târgu-Jiu, pe strada Calea Bucuresţi nr. 9J, cât şi pe site-urile www.isugorj.ro, www.igsu.ro şi www.şcoaladepompieri.ro“, a mai precizat Augustin Malacu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: