Se caută șef pentru noul CSM Târgu Jiu! Clubul, înregistrat oficial la MTS

0
28

Noul Club Sportiv Municipal Târgu Jiu a fost înregistrat oficial la Ministerul Tineretului și Sportului și va avea în scurt timp o echipă de conducere. Viceprimarul Aurel Popescu spune că s-au făcut aproape toți pașii pentru ca CSM-ul să fie funcțional, iar postul de director va fi la concurs peste câteva zile. Edilul dă asigurări că suma alocată inițial funcționării va fi suplimentată și așteaptă ca președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, să își respecte promisiunea de a sprijini financiar clubul sportiv.

Ministerul Tineretului și Sportului a dat undă verde înființării Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu și a acordat, oficial, avizul de funcționare. Edilii se pregătesc acum de selecția celor care vor conduce noul CSM, în cadrul căruia vor activa sportivi din mai multe discipline cu tradiție la Târgu Jiu. „Urmează ca în câteva săptămâni să fie scos la concurs postul de director al CSM, unde cei care își vor depune candidatura vor fi prezenți în fața comisiei care se va constitui și își vor susține proiectele pentru această funcție foarte importantă pentru noi. Ne dorim ca acest CSM să funcționeze cât mai rapid. Avem deja un buget alocat pentru acest lucru, avem o primă organigramă realizată în cadrul viitoarei direcții. Este important să avem un director al clubului, să existe un comitet director votat în cadrul ședinței de Consiliu Local. Odată constituită echipa cu care se va porni la drum, disciplinele sportive cele mai importante vor fi autorizate pentru a-și începe activitatea”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

400.000 de lei pentru funcționare

Vicele Popescu spune că un sprijin financiar important va veni și din partea Consiliului Județean, care, prin vocea președintelui Cosmin Popescu, a promis că va contribui cu bani la bugetul CSM Târgu Jiu. „Mai avem în lucru punctul de vedere al președintelui Consiliului Județean, care mi-a garantat că ne va sprijini în acest demers de a da naștere acestui CSM și de a-l susține financiar, lucru care ne interesează foarte mult. Sunt binevenite toate fondurile pentru ca acest CSM să asigure funcționarea pe care ne-o dorim. Deocamdată sunt alocați 400.000 de lei pentru funcționare, dar cu siguranță în momentul în care va funcționa, la prima rectificare de buget, vor putea fi alocați și alți bani, în funcție și de disciplinele sportive care vor putea fi autorizate în perioada următoare”.

„Chiar m-au distrat câteva știri”

Cât privește viitorul șef al CSM Târgu Jiu, Aurel Popescu spune că s-au făcut deja numeroase speculații, iar la urechi i-au ajuns nume dintre cele mai diverse, precum cel al lui Constantin Podaru, fostul manager public al orașului Rovinari, sau chiar al lui Marin Condescu. „Nu știu dacă domnul Podaru își dorește această funcție. Chiar m-au distrat câteva știri care au apărut prin presă de susținere din partea mea, din partea domnului prefect sau din partea mai știu eu cui a diferitelor persoane. Orice persoană care își dorește acest lucru este liberă să își depună candidatura și chiar ne dorim să candideze persoane pregătite, iubitoare de sport și care să aducă rezultatele pe care ni le dorim cu acest CSM”, a mai declarat Aurel Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here