Acasa / Actualitate / Se deschide fabrica de centuri auto de la Rovinari

Se deschide fabrica de centuri auto de la Rovinari

În luna august va fi inagurată fabrica de centuri de siguranță din domeniul auto de la Rovinari. Investiția aparține unui om de afaceri din Brașov. Aproximativ 250 de personae vor lucra în cadrul unității. În prezent, zeci de persoane fac cursuri de instruire pentru a lucra la noua unitate de producție.

Primarul orașului Rovinari, Dorin Filip, a precizat că fabrica va începe să funcționeze până la jumătatea lunii viitoare: „Este o gură de oxigen pentru Rovinari. Se va stabili exact ziua în care se va face inaugurarea. Cert este că prima linie de producție a ajuns și se montează în fabrică. Din discuțiile avute cu domnii investitori, până pe data de 13 august se va stabili exact când se va tăia panglica“.

Scutiri pentru investitor

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a spus că investitorul va beneficia de o serie de scutiri de la plata impozitelor, stabilite prin hotărâre de Consiliul Local: „Avem promisiunea ca până la începutul anului viitor să lucreze pentru această fabrică aproximativ 250 de persoane. Investitorul va beneficia de o schema de minimis, prin care va beneficia de o serie de scutiri oferite la plata impozitelor și taxelor locale, care ar putea însemnat o reducere de până la zero“. Primarul a mai afirmat că angajaţii vor fi atât din Rovinari, cât şi din zonele învecinate.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*