Se înființează Serviciul public de adăpostire a animalelor aflate în pericol

0
293

Consiliul Județean Gorj va înființa Serviciul public de adăpostire a animalelor aflate în pericol. Proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii și aprobării în ședința Consiliului Județean Gorj de la sfârșitul acestei săptămâni. Înființarea acestui serviciu are legătură cu înființarea unei noi structuri la nivelul poliției.

„Președintele Consiliului Județean Gorj va încheia contractele prevăzute în Regulamentul aprobat conform art.2, pentru asigurarea funcționării serviciului public de adăpostire a animalelor aflate în pericol pe raza județului Gorj, pentru care s-a emis un ordin de plasare în adăpost. (…) Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj care, în exercitarea atribuțiilor de

serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile“, se arată în Regulamentul de organizare și funcționare a unui nou serviciu.

Ce servicii vor fi oferite animalelor

Serviciul public de adăpostire a animalelor aflate în pericol pe raza județului Gorj, pentru care s-a emis un ordin de plasare în adăpost funcționează prin încheierea de contracte cu grădini zoologice, centre de reabilitare și/sau îngrijire pentru animalele din fauna sălbatică, cu adăposturi pentru câini fără stăpân sau a altor adăposturi pentru animale domestice, inclusiv cele deținute de organizații neguvernamentale de protecție a animalelor, în condițiile legii.

Serviciile oferite constau în capturarea animalului, asistența veterinară de urgență, deparazitarea, vaccinarea și controlul bolilor, cazarea și hrănirea animalului. Consiliul Județean Gorj va deconta toate cheltuielile suportate de către entitățile cu care are încheiate contracte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here