Se montează centrală termică la secția Dermato-venerice a SJU Târgu-Jiu

0
70

Secția Dermato-venerice a Spitalului Județean Târgu-Jiu va avea sistem modern de încălzire. Consilierii județeni au aprobat, ieri, proiectul prin care va fi instalat un sistem în valoare de 195.067 lei, iar durata de realizare a investiției este de o lună.

Vegetaţie "luxuriantă" la Spitalul de la PasarelăÎn momentul de față, secţia are un sistem de încălzire pe gaze naturale, cu sobe de teracotă. Metoda prin care se încălzesc saloanele, în timpul anotimpului friguros, este destul de costisitoare, astfel că era necesară o astfel de investiție. „Având în vedere vechimea instalației existente și condițiile în care funcționează aceasta, se impune modernizarea sistemului de încălzire, respectiv montarea unei centrale termice care să furnizeze, pe lângă căldură și apă caldă, realizarea distribuției pentru agent termic, montarea de corpuri de încălzit (…)Secţia are un sistem de încălzire local pe gaze naturale, încălzirea făcându-se cu sobe de teracotă. Din punct de vedere economic, acest sistem de încălzire este costisitor, deoarece, conform normelor în vigoare, anual, se impune curăţirea, atât a coşurilor, cât şi a sobelor, iar datorită faptului că acestea sunt foarte vechi şi prezintă fisuri, gazele nearse pot periclita siguranţa bolnavilor şi a salariaţilor. De asemenea, livrarea apei calde menajere către bolnavi nu se poate realiza în momentul actual”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de către aleșii Consiliului Județean Gorj.

Secţia Dermato-venerice este situată în incinta Spitalului de sub Pasarelă şi este o construcție realizată în anul 1896, tip parter, având o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătrați.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here