Se va relua deszăpezirea pe Transalpina. Când va fi reluată circulația pe cel mai înalt drum din țară

0
55

Lucrările de deszăpezire a „Drumului Regelui” vor fi reluate de săptămâna viitoare. Drumarii vor încerca să redeschidă circulația pe Transalpina până la sfârșitul acestei luni.

1transalpina 2Noul prefect de Gorj, Ciprian Florescu, a efectuat o inspecție pe Transalpina, împreună cu reprezentanţii Secţiei Drumurilor Naţionale (SDN) Târgu-Jiu. „Am stabilit cu reprezentanţii de la Secţia de Drumuri ca de luni utilajele să intre în funcţiune, să cureţe zonele afectate de căderile de roci, să se îndepărteze stratul de zăpadă”, a spus prefectul de Gorj.

Fenomen periculos

Prefectul de Gorj a mai constatat un fenomen periculos: căderi masive de roci. „Ceea ce am văzut la faţa locului m-a dezamăgit puţin pentru că suntem în imposibilitatea de a deschide circulaţia. Între kilometrul 35 şi 36 sunt câteva zone căptuşite de zăpadă, ceea ce nu ar fi o problemă pentru utilajele de deszăpezire, dar a apărut un fenomen ce ar putea să fie periculos: căderi masive de pietre. Odată ce se vor stabiliza versanţii respectivi putem să luăm în calcul deschiderea circulaţiei”, a precizat Ciprian Florescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here