8.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 26, 2021
Acasă Actualitate Se va relua deszăpezirea pe Transalpina. Când va fi reluată circulația pe...

Se va relua deszăpezirea pe Transalpina. Când va fi reluată circulația pe cel mai înalt drum din țară

- Advertisement -

Lucrările de deszăpezire a „Drumului Regelui” vor fi reluate de săptămâna viitoare. Drumarii vor încerca să redeschidă circulația pe Transalpina până la sfârșitul acestei luni.

1transalpina 2Noul prefect de Gorj, Ciprian Florescu, a efectuat o inspecție pe Transalpina, împreună cu reprezentanţii Secţiei Drumurilor Naţionale (SDN) Târgu-Jiu. „Am stabilit cu reprezentanţii de la Secţia de Drumuri ca de luni utilajele să intre în funcţiune, să cureţe zonele afectate de căderile de roci, să se îndepărteze stratul de zăpadă”, a spus prefectul de Gorj.

Fenomen periculos

Prefectul de Gorj a mai constatat un fenomen periculos: căderi masive de roci. „Ceea ce am văzut la faţa locului m-a dezamăgit puţin pentru că suntem în imposibilitatea de a deschide circulaţia. Între kilometrul 35 şi 36 sunt câteva zone căptuşite de zăpadă, ceea ce nu ar fi o problemă pentru utilajele de deszăpezire, dar a apărut un fenomen ce ar putea să fie periculos: căderi masive de pietre. Odată ce se vor stabiliza versanţii respectivi putem să luăm în calcul deschiderea circulaţiei”, a precizat Ciprian Florescu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente