3.3 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăActualitateSe vrea demisia lui Nicolaescu!

Se vrea demisia lui Nicolaescu!

Demisia ar fi soluţia! Liderul SANITAS Gorj, Valentin Popa, cere demisia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu. Asta, ca urmare a faptului că angajaţii din sănătate sunt nemulţumiţi de planurile ministrului. Cu toate acestea, şeful de la Sanitas Gorj dă asigurări că nu urmează greve generale în sectorul medical.

Bulversarea actului medical, precum şi planurile puse în aplicare de ministrul Eugen Nicolaescu au nemulţumit şi cadrele medicale din Gorj. Din acest motiv, liderul SANITAS Gorj, Valentin Popa, i-a transmis personal ministrului că măsurile luate în sectorul sanitar nu sunt benefice. Valentin Popa liderul SANITAS Gorj spune că ministrul refuză încheierea contractului colectiv de muncă şi insistă cu ideea de a transforma spitalele în S.R.L.-uri: „Primul lucru pe care eu îl doresc este să scăpăm de actualul ministru al sănătăţii pentru că face, în momentul de faţă, mai mult rău sistemului sanitar decât bine pentru că a bulversat cu nişte planuri întreaga reţea sanitară din România. Vrea să facă spitale, asociaţii, S.R.L.- uri şi este jenant. I-am spus-o şi ministrului, n-am spus-o doar aşa la dumneavoastră şi sper să înţeleagă”, a spus Valentin Popa.

Valentin Popa: „Sper ca primul-ministru să-l demită!”

Sindicaliştii gorjeni din sănătate păstrează deschis conflictul de muncă întrucât nu există nici o metodă de comunicare cu ministrul Eugen Nicolăescu. Dialogul dintre ei şi Nicolaescu este lezat, motiv pentru care liderul SANITAS Gorj, Valentin Popa, speră că primul-ministru Victor Ponta îl va demite. Însă, deciziile finale vor fi luate pe 14 noiembrie, la Consiliul Naţional de la Bucureşti. „Dacă nu va pleca dumnealui, sper ca primul-ministru să-l demită! Asta, pentru că în momentul de faţă dialogul dintre el şi noi s-a rupt. Suntem într-un conflict de muncă deschis şi înregistrat al Ministerul Muncii, iar ministrul sănătăţii nu comunică cu noi. Nu mai putem comunica; dialogul s-a rupt”, a declarat liderul SANITAS Gorj, Valentin Popa. De asemenea, liderul SANITAS Gorj speră că grevele generale ale cadrelor medicale nu vor avea loc. „Nu urmează greve generale. În urmă cu aproximativ două luni de zile Federaţia SANITAS împreună cu acea mare coaliţie a profesioniştilor din sănătate au întocmit un plan de mişcări sindicale. Întotdeauna într-un plan de mişcări sindicale al finalul lui poate să fie şi o grevă generală. Sper să nu se întâmple niciodată în sistemul sanitar românesc. Dacă va fi să se întâmple, se va întâmpla. Asta o va hotărî Consiliul Naţional de pe 14 din Bucureşti”. La nivel naţional se vehiculează posibilitatea unei greve de amploare începând cu a doua jumătate a lunii noiembrie.

Sindicalist: Se caută soluții pentru aplicarea Legii 197

0
Ministerul Muncii și mediul politic sunt în căutarea de soluții pentru aplicarea Legii 197 din...

Cutremur puternic de 5,3 grade pe Richter în zona Vrancea

0
Un cutremur cu magnitudinea estimată de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs joi dimineață,...

Firmă din București, amendată pentru muncă „la negru“ la Motru

0
O societate cu sediul social în București a fost sancționată cu suma de 20.000 lei...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!