Acasa / Actualitate / Secția de psihiatrie, în renovare, după ce s-a anunțat control de la Minister. Un paznic și un infirmier au zugrăvit saloanele

Secția de psihiatrie, în renovare, după ce s-a anunțat control de la Minister. Un paznic și un infirmier au zugrăvit saloanele

Secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost zugrăvită de urgență, după ce s-a aflat că la începutul acestei săptămâni va avea loc o verificare din partea Corpului de control al Ministrului Sănătății, în urma apariției în mass-media a unei înregistrări video în care apar trei pacienți aproape dezbrăcați care se mângâie și se sărută printre un grilaj. Potrivit unor surse, trei persoane s-au ocupat de zugrăvirea de urgență a secției, una dintre acestea fiind un infirmier în cadrul secției, iar cealaltă, un paznic. Noul șef al Secției de Psihiatrie, medicul Câmpeanu, a cumpărat vopseaua ș materialele necesare.

Managerul Capotă, acuzat că vrea să-și protejeze fiica

La începutul acestei săptămâni a demarat verificări din partea Corpului de control al Ministrului Sănătății. Înregistrarea video a fost realizată de către Diana Ana-Maria, angajată registrator în cadrul secției, fiica vitregă a managerului Spitalului Județean de Urgență Gigel Capotă. Gabriela Pătrăşcoiu, fostă şefă de secţie, destituită din funcție, susţine că decizia de a fi înlocuită, dar şi cea de schimbare a asistentei şefe, ar fi fost luată de managerul Capotă pentru a-şi proteja fiica: „În data de 11 decembrie, în urma unei vizite pe care fosta asistentă şefă a făcut-o la directorul medical al Spitalului, a aflat de la acesta că a avut loc o filmare în cadrul Secţiei, care a ajuns şi la preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Venind în secţie, ea a ridicat această problemă către colegii ei, pe care i-a întrebat dacă ştiu ceva de această filmare. Registratorul medical al secţiei, fata vitregă a managerului Spitalului Judeţean, Gigel Capotă, a spus că este o filmare pe care a făcut-o în luna iulie, perioadă în care eu mă aflam în concediu de odihnă şi am delegat-o cu drepturi depline pe doctoriţa Câmpeanu să-mi ţină locul, cu aprobarea conducerii şi acordul ei. «Eu am făcut filmarea şi am trimis-o la câţiva colegi». Mi-a indicat câţiva colegi. Am pus mâna pe telefon şi i-am întrebat. El mi-a confirmat că are înregistrarea pe care i-am cerut să mi-o trimită pe telefonul asistentei şefe, lucru care s-a întâmplat. Atunci am încercat să iniţiez o anchetă“.

Managerul Gigel Capotă spune că fiica sa a înregistrat pentru ca sesiza conducerea secției pentru ca asemenea lucruri să nu se întâmple: „Am fost acuzaţi că o să apară un film de la Secţia de psihiatrie. (…) Noi ştiam acest film şi că urmează, că o să apară. Comitetul Director s-a deplasat acolo. Noi trebuie să ştim ce se întâmplă în fiecare secţie şi ştim ce se întâmplă ca să intervenim administrativ. Vă informez că la Secţia de Psihiatrie s-a deplasat Comitetul Director, am adunat toată Secţia, în frunte cu şefa de secţie, asistenta şefă şi întreg personalul. (…) Le-am pus în vedere că nu este normal ca în timpul programului normal de lucru, dânşii, conform atribuţiilor pe care le au, să accepte sau să se facă că nu văd asemenea fenomene care se întâmplă. Totodată, cu directorul tehnic, am luat măsura să mai punem un grilaj, să mai intervenim administrativ ca să nu se mai poată întâmpla aşa ceva şi am mai luat măsura destituirii şefului de secţie, având în vedere şi alte sesizări şi aspecte pe care le avem. O să le prezentăm dacă va fi cazul. Am înlocuit-o şi pe doamna asistent şef“, spune managerul Spitalului Judeţean, Gigel Capotă“.

Un comentariu

  1. Oameni de bine din SJ

    Dupa parerea Dvs.zugravitul inseamna renovare? Asa, ca idee. MULTUMIM

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*