Acasa / Actualitate / Șef din Primăria Târgu Jiu, sancționat de comisia de disciplină
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Șef din Primăria Târgu Jiu, sancționat de comisia de disciplină

Șeful Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu a fost sancționat după ce a folosit angajații insituției în scop personal. Măsura comisiei de disciplină vine în urma unei anchete care a durat aproape trei luni, timp în care Marian Rotaru și-a văzut în continuare de activitate.

Raportul comisiei de disciplină formate la nivelul Primăriei Târgu Jiu a ajuns de curând pe masa primarului Marcel Romanescu. Edilul a luat act de decizia propusă ca Marian Rotaru să fie mustrat în scris. Romanescu susține că nu este în măsură să spună dacă sancțiunea aplicată este sau nu suficient de aspră față de abuzul făcut de Rotaru. „Comisia de disciplină s-a întrunit în ședință, a audiat toate persoanele din acest dosar și mi s-a propus o măsură disciplinară, adică mustrare scrisă pentru faptele săvârșite. E una dintre măsurile prevăzute de lege. Atâta timp cât am o comisie de disciplină care a analizat toate declarațiile celor implicați în această situație, vă dați seama că nu pot să fac altceva decât să iau act și să aprob această hotărâre a comisiei de disciplină”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Mustrat pentru „o treabă de 10 minute”

În luna iunie a acestui an, Marian Rotaru, directorul Direcției de Patrimoniu, a recunoscut la un post de televiziune local că a folosit doi angajați din subordinea sa pentru a-și rezolva treburile gospodărești. Mai exact, cei doi salariați ai Direcției de Patrimoniu au fost puși să cosească iarba din curtea celor două case deținute de fostul primar al comunei Lelești. Rotaru afirma la vremea aceea că a fost vorba despre „o treabă de 10 minute”, considerând că nu a greșit cu nimic. Acum, prin măsura aplicată, directorul de la Patrimoniu a scăpat de povara sancțiunii administrative.

2 comentarii

  1. Mustrare scrisa!!!!!
    1.Trebuia recuperat salariul brut al salariatilor pentru toate zilele lucrate pe propietatile directorasului cu apucaturi de arenedas- si asta ca masura administrativa.
    2.Pentru abuz de functie, trebuia aplicata minim reducere salariului cu 30% pe 3 luni, ca sa nu zic ca se putea face schimbarea din functie cu trecerea pe post de paznic la adapostul de caini fara sa aiba subordonati , si asta pentru 2 ani.

  2. Uitai sa spun; nu cumva cei care au stabilit pedeapsa sunt si ei cu aceleasi apucaturi ? ATENTIE DOMNULE ROMANESCU! ASTEPTARILE DE LA DVS. SUNT MARI SI NU MERITA IROSITE.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*