Acasa / Actualitate / Şeful D.R.D.P. Craiova, în Gorj, astăzi, la discuţii despre deszăpeziri!

Licitaţii pentru deszăpezire

Şeful D.R.D.P. Craiova, în Gorj, astăzi, la discuţii despre deszăpeziri!

Sezonul rece ar putea să îşi intre în drepturi la Rânca, zilele acestea, când sunt aşteptaţi primii fulgi de zăpadă, iar asta mobilizează comandamentul de iarnă. O nouă discuţie vis-a-vis de intervenţia drumarilor în zonă va avea loc şi astăzi, între autorităţile judeţene şi şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova urmând ca, în curând, să fie desemnată şi firma câştigătoare care va face deszăpezirile în Gorj.

utilaj-deszapezire-ranca

Trei firme şi-au depus ofertele pentru a licita lucrările de deszăpezire în zona montană Rânca. Discuţii s-au purtat, dar urmează ca zilele viitoare să fie decisive, societatea care se va ocupa de buna circulaţie la Rânca pe condiţii de iarnă fiind desemnată. „Chiar astăzi (n.r. ieri) am discutat cu domnul Lumezeanu, mâine (n.r. astăzi) va fi prezent în Târgu-Jiu. Vom avea o întâlnire, atât eu cât şi domnul Călinoiu. I-am întrebat inclusiv dacă s-a deschis licitaţia. Se pare că s-au deschis deja ofertele. Acum se face evaluarea. În perioada următoare va fi declarată firma câştigătoare care va face deszăpezirea”, a declarat prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru.

3 firme interesate să obţină deszăpezirea la Rânca

Atenţionările meteorologilor vizează zona montană Rânca. Astfel, prima zăpadă ar putea cădea în aceste zile, iar angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj sunt pregătiţi pentru a interveni cu cele 3 utilaje proprii din dotare, să deszăpezească drumurile. Pregătirile pentru sezonul rece continuă, materialul prezent în dotarea SDN Gorj acoperind necesarul pentru o lună. O altă parte va fi achiziţionată în perioada următoare. „Acum sunt semnale, în prognoza meteo că la noapte ar fi deja primii fulgi la Rânca. Noi am organizat încărcător, material antiderapant. Avem şi utilajele pregătite. Avem suficient material antiderapant pentru o lună de zile, cel puţin. Avem la toate bazele, material antiderapant, adică sare cu nisip pregătit, urmând a face aprovizionarea şi pentru diferenţa, în continuare. Ieri am făcut comanda şi pentru acel produs chimic cu care topim gheaţa”, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.

Edilitara face verificări

Şi la nivelul Municipiului Târgu-Jiu mobilizarea comandamentului de iarnă este în toi. „Săptămâna trecută am avut un prim comandament. Spre sfârşitul lunii vom avea o prezentare a tuturor utilajelor pe care Edilitara le va avea pe parcursul acestei ierni. Avem un anumit număr de utilaje la Edilitara. Sunt utilaje proprii. O serie de utilaje sunt deja licitate şi Edilitara face deja verificări în acest sens, la firmele care au depus ofertele, iar în ceea ce priveşte materialele necesare, toate sunt contractate”, a precizat Aurel Popescu, viceprimarul Municipiului Târgu-Jiu. Autorităţile judeţene se pregătesc pentru a interveni în caz de ninsoare, dar meteorologii promit că, în zilele următoare, starea vremii se va îmbunătăţi.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*