Semne vizibile de degradare la Prefectura Gorj

0
189

Clădirea care găzduiește cele mai importante instituții ale statului, din Gorj, se dorește a fi reabilitată. Prefectul județului Gorj, arhitect de meserie, susține că este nevoie ca Palatul Administrativ din Târgu Jiu să fie refăcut.

Deși nu a găsit sursa de finanțare pentru efectuarea lucrărilor, Corneliu Răducan crede că într-un an lucrurile se pot schimba.

Primul pas a fost făcut, prefectul a mers la București pentru a cere fonduri. Din păcate a aflat că nu sunt sume în buget pentru astfel de investiții însă Corneliu Răducan nu și-a pierdut speranța. “Intenționez să introduc într-un proces de reabilitare clădirea Palatului Administrativ pentru că aceasta este un moment istoric, unic în județul Gorj. Este proiectată de arhitectul Petre Antonescu, unul dintre arhitecții celebri din perioada dinainte de 1940. Am stabilit în mod clar un calendar de măsuri, deocamdată nu au fost prinse fonduri pentru întocmirea documentației în baza căreia se solicită finanțarea. Cred că voi reuși să obțin aceste fonduri astfel încât ,cel târziu, la anul să începem să intrăm în reabilitare, pentru că există câteva semne vizibile de degradare a tavanului și aici mă refer la Sala Maură. Aș dori să intre în reabilitarea exteriorul clădirii, învelitoare, șarpantă, fațadă. Trebuie să facem ceva intervenții astfel încât elementele arhitecturale să fie puse în valoare”, a declarat prefectul Corneliu Răducan Morega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here