Sens giratoriu cu fântână arteziană, în Târgu-Jiu!

0
23

Se lucrează de zor atât la mall, cât şi la sensul giratoriu de lângă complexul comercial, menit să fluidizeze traficul rutier în zonă. Autorităţile locale dau asigurări că sensul giratoriu ce va avea în interior şi o fântână arteziană va fi gata până la jumătatea lunii iulie, investiţia fiind una comună cu investitorii centrului comercial.

Modernizarea drumului de rocadă din partea de sud a municipiului Târgu-Jiu a atras după sine, investitori. Aşa se face că, în zona 9 Mai, încet dar sigur, pe lângă lucrările la cel mai mare spaţiu comercial din oraş se munceşte şi la un nou sens giratoriu, destinat uşurării circulaţiei rutiere în zonă. Nu va fi un sens giratoriu obişnuit, ci unul cu…fântână arteziană. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu susţin că lucrările vor fi finalizate până la data de 15 iulie. „Sensul giratoriu va fi finalizat până pe 10, 15 iulie, pentru că în interiorul sensului giratoriu vor fi efetuate nişte lucrări ulterioare constând în realizarea unei fântâni arteziene care, putem să spunem că este atât de necesară pentu această zonă, fiind vorba de o zonă de trafic”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu.

Fântâna arteziană, realizată de investitori

Lucrările de amenajare a sensului giratoriu, cu tot ce includ: pastile, reaşezare parcări şi trotoare, sunt suportate din bugetul local. Însă, pentru realizarea ulterioară a fântânii arteziene din interiorul sensului, dar şi a alimentării cu apă, canalizare şi energie electrică, costurile vor fi suportate de investitorii complexului comercial din zonă. „Sunt lucrări care sunt finanţate de către primărie. Sensul giratoriu cu ceea ce înseamnă lărgiri, amenajări, reaşezări locuri de parcare. De asemenea, pastilele, sensul propriu-zis, cât şi reaşezarea trotoarelor. O valoare estimată se ridică la suma de un miliarde opt sute de lei vechi, iar partea de realizare fântână arteziană, alimentare cu apă, energie electrică, canalizare vor fi finanţate de către cei care realizează complexul comercial”, a mai spus Marius Ionescu. Această investiţie este una comună a Primăriei Municipiului Târgu-Jiu cu investitorii, iar autorităţile locale susţin că un sens giratoriu în apropierea mallului era absolut necesar pentru modul de acces în zona comercială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here