3.3 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăActualitateSenzori şi firmă de pază la operele lui Brâncuşi

Senzori şi firmă de pază la operele lui Brâncuşi

Reprezentanţii Centrului „Constantin Brâncuşi” intenţionează să angajeze o firmă de pază care să protejeze operele lui Constantin Brâncuşi, dar şi să monteze senzori în vecinătatea acestora, astfel încât cei care intră în contact cu operele să nu recurgă la acte de vandalism. Şi înfiinţarea unui departament specializat pentru întreţinerea şi curăţenia în zona operelor face parte din planul funcţionarilor de la Centru.

opere brancusi analizateReprezentanţii Centrului „Constantin Brâncuşi” caută soluţii pentru protejarea operelor brâncuşiene după ce specialiştii au descoperit urme de gumă de mestecat şi băuturi ce conţin coloranţi pe acestea. Una dintre soluţiile propuse de centru este angajarea unei firme de pază din moment ce Poliţia Locală nu face faţă pazei operelor lui Constantin Brâncuşi. „Ne dorim ca Ansamblul Brâncuşian să beneficieze de alt tip de pază. Ne dorim o firmă de pază specializată care să aibă atribuţiuni specifice pentru că Poliţia Locala nu face faţă deocamdată fluxului de turişti şi situaţiilor care sunt pe timp de zi sau pe timp de noapte”, a declarat Doru Strâmbulescu, director Centrul Constantin Brâncuşi.

De asemenea, reprezentanţii „Centrului Brâncuşi” vor să creeze un departament specializat pentru întreţinerea şi curăţenia în zona operelor. Tot pentru protecţia operelor brâncuşiene de actele de vandalism, autorităţile au în atenţie montarea unor senzori în vecinătatea acestora, care să alerteze turiştii ce intervin asupra monumentelor. „Montarea unor senzori, încercăm să găsim soluţia cea mai bună astfel încât să nu deranjeze nici turiştii, dar să limităm cât mai mult factorii antropici, acest contact al persoanelor cu opera”, a mai precizat Doru Strâmbulescu. Soluţiile propuse de reprezentanţii Centrului „Constantin Brâncuşi” trebuie aprobate în cadrul Consiliului Local. Până atunci, funcţionarii vor împărţi flyere turiştilor pentru a-i învăţa cum să se comporte în preajma unor opere de artă.

Specialiștii în curățenie au ajuns la Tg-Jiu. Luați de vă minunați

1
Schelele montate de ani de zile pe blocurile din spatele Hotelului Gorj sunt în sfârșit...

Mii de voluntari pentru campania „Let’s Do It, Romania!”

0
Gorjenii, așteptați la „Let's Do It, Romania!". Peste 10 mii de voluntari vor curăța, mâine,...

(VIDEO) Târgujian prins de polițiștii locali în timp ce arunca deșeuri

0
Polițiștii locali au surprins o persoană, în timp ce abandona deșeuri menajere pe strada Salcâmului...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!