2.8 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăActualitateSGA se pregătește pentru inundații

SGA se pregătește pentru inundații

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj se pregătesc să preîntâmpine problemele legate de inundații. Se cunoaște faptul că în zona montană sunt cantități importante de zăpadă.

În momentul în care zăpada se va topi sunt așteptate creștere de debite pe principalele cursuri de apă din județ. Nu sunt excluse nici noi ploi până la finalul primăverii. Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj intervine, în aceste zile, pentru îndepărtarea materialului lemnos din albia râurilor din județ, prevenind astfel formarea blocajelor.

Personalul Compartimentului Intervenție Rapidă și cel al Atelierului mecanic al S.G.A Gorj a acționat miercuri pentru îndepărtarea arborilor căzuți în albia minoră a răului Sușița, zona Ursați. S-a intervenit atât manual, cât și mecanic folosindu-se un buldoexcavator al instituției. Totodată, Formația Gilort a îndepărtat arborii căzuți de pe pârâul Seaca, pe raza localității Logrești.

S-a acționat cu personalul Apele Române Jiu și a fost folosit un utilaj al Primăriei Logrești. Activitățile vor continua pe râurile din tot județul Gorj și se va insista în zonele cu probleme, unde se pot produce revărsări.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -