8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăActualitateȘi piețele din Târgu Jiu intră în reorganizare

Și piețele din Târgu Jiu intră în reorganizare

Viceprimarul Municipiului Târgu Jiu vrea să reorganizeze piețele din Târgu Jiu. Decizia vine în urma unor calcule făcute din care reies că activitatea sectorului agroalimentar ar aduce găuri în bugetul Primăriei. Piețarii nu sunt interesați să închirieze tarabe.

Într-o vizită, de lucru, efectuată la Oradea, viceprimarul din Târgu Jiu a căutat răspunsuri la unele disfuncționalități de la nivelul Municipiului. Una dintre probleme este legată de sectorul agroalimentar care, la Târgu Jiu, nu funcționează așa cum trebuie. Bogdan Bejinaru susține că e nevoie de o schimbare. „Piețele din Târgu Jiu sunt pe pierdere, financiar vorbind. Indiferent că vorbim de Piața Mare sau Mică, activitatea de piețe este pe pierdere și, din punctul meu de vedere, trebuie regândite piețele, inclusiv din punct de vedere al așezării meselor. La ora actuală în Piața Mare din 200 de mese disponibile sunt închiriate decât 110. Nu urmărim să avem un profit din acest sector însă nu dorim nici să luăm bani din buzunarul cetățeanului pentru a asigura funcționarea acestora. În Tâgu Jiu, față de Oradea tarifele sunt mai mici”, a declarat viceprimarul Bogdan Bejinaru.

Împărțirea zonelor industriale

Un alt subiect discutat, în timpul schimbului de experiență, a vizat organizarea zonele industriale din Oradea. Viceprimarul Municipiului Târgu Jiu a luat schițe și vrea să aplice și în orașul lui Brâncuși. „Oradea este plecată pe drumul bun, cel al dezvoltării. Am mai avut discuții și pe zonele industriale. Am vrut să văd cum au fost gândite, parcelate, ce facilități au acordat investitorilor pentru că o zonă industrială generează locuri de muncă. Având în vedere că noi lucrăm la PUZ-ul din zone CET, am vrut să văd ce a oferit Oradea pentru a știi ce putem face și noi pe viitor”, a mai transmis alesul local.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -