Sistem informatizat de blocare a accesului persoanelor care nu poartă mască. A fost realizat de un grup de liceeni din Târgu Jiu

0
299

 

Elevii din echipa de robotică a Colegiului Tehnic „Ion Mincu“ din municipiul Târgu Jiu au conceput un sistem de recunoaștere a persoanelor care poartă mască de protecție. O cameră video web este montată la ușa de intrare. Imaginea cu persoana care dorește să intre în clădirea liceului este transmisă unui program instalat într-un computer. Dacă persoana poartă mască de protecție în mod corespunzător, atunci ușa este deblocată și poate intra în școală.

„Totul a început de la concursul de robotică, unde am conceput alături de colegii mei un sistem pentru a identifica diferite cuburi. Pentru că ne aflam în plină pandemie, ne-am gândit că putem realiza un sistem de detectare a persoanelor care poartă sau nu mască atunci când doresc să intre în incinta liceului. Eu am lucrat la partea de programare“, a spus Andreea Drăgănescu, elevă în clasa a XI-a și componentă a echipei de informatică a liceului.

Sistemul se află în faza de testare

Leontin Haralambie Hăinaru, directorului liceului, a spus că sistemul este în faza de faza de testare și ar putea să fie îmbunătățit: „Au extrapolat un sistem pe care l-au folosit la concursul de robotică. A fost o ideea extraordinară. Am achiziționat din fondurile școlii tot ce au avut nevoie pentru a demara acest proiect. Elevii lucrează de câteva luni. Funcționează foarte bine. Sistemul se află în faza de teste și dorim să îl îmbunătățim“.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here