5.3 C
Târgu Jiu
duminică, mai 9, 2021
AcasăActualitateSistem informatizat de blocare a accesului persoanelor care nu poartă mască. A...

Sistem informatizat de blocare a accesului persoanelor care nu poartă mască. A fost realizat de un grup de liceeni din Târgu Jiu

 

Elevii din echipa de robotică a Colegiului Tehnic „Ion Mincu“ din municipiul Târgu Jiu au conceput un sistem de recunoaștere a persoanelor care poartă mască de protecție. O cameră video web este montată la ușa de intrare. Imaginea cu persoana care dorește să intre în clădirea liceului este transmisă unui program instalat într-un computer. Dacă persoana poartă mască de protecție în mod corespunzător, atunci ușa este deblocată și poate intra în școală.

„Totul a început de la concursul de robotică, unde am conceput alături de colegii mei un sistem pentru a identifica diferite cuburi. Pentru că ne aflam în plină pandemie, ne-am gândit că putem realiza un sistem de detectare a persoanelor care poartă sau nu mască atunci când doresc să intre în incinta liceului. Eu am lucrat la partea de programare“, a spus Andreea Drăgănescu, elevă în clasa a XI-a și componentă a echipei de informatică a liceului.

Sistemul se află în faza de testare

Leontin Haralambie Hăinaru, directorului liceului, a spus că sistemul este în faza de faza de testare și ar putea să fie îmbunătățit: „Au extrapolat un sistem pe care l-au folosit la concursul de robotică. A fost o ideea extraordinară. Am achiziționat din fondurile școlii tot ce au avut nevoie pentru a demara acest proiect. Elevii lucrează de câteva luni. Funcționează foarte bine. Sistemul se află în faza de teste și dorim să îl îmbunătățim“.

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -