Acasa / Actualitate / Situație incredibilă: Sute de mii de angajații caută în arhive pentru a demonstra vechimea de peste 15 ani

Situație incredibilă: Sute de mii de angajații caută în arhive pentru a demonstra vechimea de peste 15 ani

De la 1 ianuarie 2019, salariul minim pentru angajaţii cu o vechime de peste 15 ani va fi de 1.400 de lei net, cu 250 de lei mai mare decât în pre¬zent, scrie zf.ro. Dacă nu reuşesc să adu¬că adeverinţe care să le ateste vechi¬mea în mun¬că, vor primi doar 100 de lei în plus la salariu ca ur¬mare a creşterii sala¬riului minim.

„În momentul de faţă toată lumea este confuză, iar angajatorii fac cal¬culele pentru buge¬tul de anul viitor după calculele esti¬mative în funcţie de vârsta anga¬jaţilor. În plus, la noi în branchuri au venit deja foştii angajaţi să ne ceară adeverinţe de vechime, sunt oameni informaţi şi ştiu că va creşte salariul minim, astfel că ne aşteptăm în urmă¬toarea perioadă la un val de astfel de cereri din partea lor şi suntem pre¬gătiţi pentru asta“, a spus Felix Toma, coun¬try manager al com¬¬pa¬niei de re¬cru¬tare şi în¬¬chi¬riere de forţă de mun¬că în regim tem¬po¬rar Gi Group România.

Peste 785.000 de salariaţi plătiţi la ni¬velul salariului minim pe economie (adică 36% din totalul celor 2,1 mi¬lioane de angajaţi care primesc salariul minim) au peste 15 ani de vechime în muncă şi ar trebui să primească un sa¬lariu minim diferenţiat de la 1 ianuarie 2019.

Un comentariu

  1. Si nici nu se mai acorda aceasta marire. mult fum pentru nimic…

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*