Acasa / Actualitate / Șoc la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“, după moartea unei eleve. „Este un moment greu. Copiii sunt la școală și plâng“

Șoc la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“, după moartea unei eleve. „Este un moment greu. Copiii sunt la școală și plâng“

Cristina Cojocaru, în vârstă de 17 ani, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“, a decedat duminică, 10 februarie, în urma accidentului care a avut loc sâmbătă seară pe strada Narciselor. Adolescenta a fost transferată la un spital din București, dar medicii nu i-au mai putut salva viața. Aceasta avea multiple leziuni la coloană și la cap.

Colegii Cristinei au fost șocați de cele întâmplate. Ei se așteptau să se revadă după vacanța inter semestrială de o săptămână, dar locul din bancă a rămas gol. Liceenii au făcut un mic altar pe locul unde stătea Cristina. Au pus o fotografie cu aceasta și au aprins candele în amintirea ei.

Își dorea să devină medic

Cursurile s-au desfășurat cu dificultate. Și profesorii au fost bulversați după ce au aflat teribila veste. Profesorul Constantin Huică a fost dirigintele Cristinei Cojocaru. Acesta spune că Cristina avea note bune la școală și că pe primul semestru nu a avut vreo absență: „E un moment greu . Copiii sunt la școală și plâng, dar nu putem face nimic. Cristina a fost copil cuminte, care învăța bine. Era un copil plin de viață, iubit de toată lumea. Din păcate, viața i s-a oprit aici. Se pregătea pentru Facultatea de Medicină. Pe primul semestru nu avea nicio absență“. Cristina mai are un frate care este student în București. Mama ei lucrează la Primăria Borăscu, iar tatăl este inginer. Trupul neînsuflețit al adolescentei va fi adus mâine.

Șoferul avea permis de conducerea doar de o lună

Șoferul vinovat de producerea accidentului este un tânăr de 19 ani, care obținuse permisul de conducere în urmă cu doar o lună. În mașină se mai aflau alți doi tineri de 18 și 19 ani. „Un tânăr, de 19 ani, din Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un cap de pod și o țeavă de gaze. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ“, a spus Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al Poliției Gorj. Polițiștii au deschis un dosar penal ucidere din culpă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*