spot_img
10.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateSocietatea din Giurgiu se joacă cu autoritățile din Târgu Jiu. Romanescu: “Lucrurile...

    Societatea din Giurgiu se joacă cu autoritățile din Târgu Jiu. Romanescu: “Lucrurile nu vor rămâne în acest fel!”

    O ultimă discuție pe tema reabilitării Căii Eroilor a avut loc la Primăria Târgu Jiu. Primarul a pus pe masa trei variante pentru societatea care se joacă rolul de constructor, în speranța că se va ajunge la un numitor comun.

    Autoritățile locale din Târgu Jiu au dat dovadă de mult prea multă înțelegere în cazul societății din Girugiu care a preluat lucrarea de pe Calea Eroilor. Primarul Marcel Romanescu i-a chemat la un nou dialog, pentru a transmite mai multe variante de lucru. “Am avut o întâlnire la nivelul primăriei cu firma care și-a luat angajamentul săptămâna trecută că va continua lucrările de pe Calea Eroilor. Este o societate din Giurgiu, care a subcontractat acel contract încheiat cu consorțiul italian. Cel puțin până astăzi, și-a luat angajamentul că va continua această lucrare. De la prima întâlnire i-am spus exact că își asumă o responsabilitate foarte mare, așa cum și-a asumat și societatea care a câștigat această licitație. Lucrurile nu vor rămâne în acest fel. Au două variante, de a continua lucrările, iar pe noul grafic de lucrări să se încadreze până anul viitor cu finalizarea acestor lucrări, sau să ne informeze și să reziliem contractul. Anul viitor vom avea chiar și o vizită în teren de la experții care se ocupă de dosarul pentru introducerea Ansamblului în Patrimoniul UNESCO. Avem la dispoziție 3-4 luni de iarnă, în care putem să refacem licitația. Sunt cele două variante pe care le iau în calcul în acest moment”, a transmis primarul.

    Recalcularea tarifelor

    Primarul susține că se așteaptă ca societatea care a câștigat licitația să spună că prețul lucrării este subevaluat și să se ceară reevaluarea lucrării. “Ar fi momentul cel mai bun în care societatea care a câștigat licitația să ne spună ce are de gând. Noi ne-am îndeplinit în totalitate obligațiile față de această societate. Avem mai multe notificări făcute către consorțiul care a câștigat licitația și sper că au înțeles ceva. În condițiile în care contractul se va rezilia din vina constructorilor, e clar că garanția de bună execuție va rămâne în bugetul municipiului Târgu Jiu și reprezintă 10% din valoarea lucrărilor. Dacă lucrarea se va finaliza pe baza graficului de lucrări, și cred că toți ne dorim acest lucru, nu mai avem nicio problemă și putem face recepția când se finalizează lucrarea. Ar fi corect, în condițiile în care constată că nu mai pot duce la bun sfârșit această lucrare, să reluăm licitația. Le-am făcut cred că cel puțin 10 notificări până în acest moment pentru nerespectarea graficului de lucrări. Din punctul meu de vedere, este un moment zero, în care și o parte și cealaltă trebuie să fie corectă. Nu pot să invoce acum, după 7 luni de zile, că nu au știut ce au de făcut. Știau ce sume se alocă pe fiecare tip de lucrare. Că ulterior poate costurile au crescut și aici avem cadrul legal să venim cu acte adiționale dar pe documente nu pe vorbe”, a mai transmis primarul Marcel Romanescu.

    Contribuția proprie de 1.700.000 de lei

    Dacă societatea care a câștigat contractul va continua lucrările însă termenul va fi depăsit, autoritatea publică este îndreptățit să solicite prejudicii. “Mai este o ipoteză, care ar presupune prelungirea acestor lucrări fără execuția în parametri optimi și în afara contractului încheiat, dar ar mai apărea o problemă. În afară de acea garanție de bună execuție, i-am anunțat, i-am somat verbal, că dacă acel dosar UNESCO va fi lezat de această lucrare și se va trece în raportul experților că și această lucrare este o problemă, le voi cere toate prejudiciile care presupun respingerea sau amânarea dosarului pe astfel de motive. Există și posibilitatea să se amâne sau să se respingă pe alte motive care nu îi privesc pe dânșii. Asta este ultima discuție și vreau să fie foarte clară, pentru că avem și noi o contribuție însemnată de la bugetul local pentru acest proiect încheiat pe PNDL. Contribuția noastră este de 1.700.000 de lei”, a mai transmis Marcel Romanescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: