Acasa / Actualitate / Șoferi puțini pentru deszăpezirea de la Târgu Jiu

Șoferi puțini pentru deszăpezirea de la Târgu Jiu

Edilii din Târgu Jiu se pregătesc de iarnă. 16 utilaje ale SC Edilitara vor acționa în acest sezon rece pentru deszăpezirea drumurilor din oraș, iar în această perioadă are loc achiziționarea de material antiderapant. Șefii societății se plâng însă că au prea puțini șoferi care să lucreze pe respectivele utilaje la program de trei schimburi.

Iarna 2017-2018 este anunțată de meteorologi ca fiind deosebit de grea. La Târgu Jiu a fost organizat Comandamentul de iarnă încă de luna trecută, în ședință de Consiliu Local, iar șefii Edilitara caută acum să completeze parcul de utilaje. „Am ținut licitația pentru un număr de cinci utilaje cu lamă și sărăriță. Am achiziționat trei în prima fază și repetăm licitația săptămâna viitoare pentru încă două utilaje. Restul de 11 utilaje le avem noi în dorate și vor fi pregătite pentru data de 1 decembrie. Dacă va fi nevoie ca utilajele să acționeze mai devreme, nu va fi nicio problemă. Urmărim prognozele și se anunță o iarnă foarte grea, comparabilă cu cea din 2012. Am demarat procedura să achiziționăm sare și avem acum pe stoc aproximativ 300 de metri cubi de material antiderapant. Prin hotărâre de consiliu local s-a decis să ne aprovizionăm cu 600 de tone de sare și 1.800 de tone de nisip. Avem nisipul și urmează să aducem sarea de la Vâlcea. De asemenea, o să avem 30 de tone de clorură de calciu lichidă pentru pavimentul de pe centru”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara.

Culmea, problema celor de la Edilitara nu este lipsa utilajelor de deszăpezire, ci numărul prea mic de muncitori. Zaharia spune că vor fi mobilizați oamenii de la toate departamentele societății. „Noi avem mai multe utilaje, dar nu avem numărul de șoferi. Trebuie să lucreze în trei schimburi. Pentru cele 11 utilaje cu lamă ne trebuie cel puțin 33 de conducători auto, lucru care este foarte greu de îndeplinit. Scoatem oameni de la toate activitățile, de la salubritate, de la spații verzi, în așa fel încât să asigurăm cele trei schimburi”, a mai adăugat directorul Edilitara, care speră ca bugetul alocat deszăpezirii că fie apropiat celui din sezonul trecut, când drumarii au avut la dispoziție 1,8 milioane de lei și au cheltuit 1,2 milioane.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*