Acasa / Actualitate / Spitalul din Târgu Cărbunești nu are medicamente banale. Ministrul Sănătății: „Vorbim despre o situaţie de nerespectare a legii“

Spitalul din Târgu Cărbunești nu are medicamente banale. Ministrul Sănătății: „Vorbim despre o situaţie de nerespectare a legii“

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a sesizat cu privire la situația de la Spitalul de urgență Târgu Cărbunești, unde pacienții și aparținătorii lor sunt trimiși să cumpere medicamente banale, dar fără rețetă, astfel încât banii nu pot fi decontați. Oamenii primesc bileţele cu denumirea medicamentelor pe care trebuie să le aducă la spital, şi nu reţete scrise şi parafate de medicii specialişti. „Vorbim despre o situaţie de nerespectare a legii pentru că legea este foarte clară. Ministerul Sănătăţii a stabilit un cadru legal, CAS s-a autosesizat pentru că este vorba de nerespectarea serviciilor contractuale”, a spus ministrul Sorina Pintea.

„E o obligativitate clară a spitalului de a asigura toată medicaţia“

Şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj va face cercetări cu privire la acest caz: „Noi am constituit o comisie de la biroul de control care să analizeze foile, medicamentele de pe stoc, diagnosticele pacientului respectiv. E o obligativitate clară a spitalului de a asigura toată medicaţia necesară. Din păcate, nu există niciun document medical emis sau asumat de un medic de la spitalul din Târgu-Cărbuneşti“.

„Trebuie să aducem zece bucăţi de ser fiziologic şi glucoză“

Rudele pacienților aduc medicamente cu plasele la spital: „Ni s-a transmis că trebuie să aducem zece bucăţi de ser fiziologic şi glucoză, că altfel nu pot să-l opereze. Sunt siderată cum un bloc operator şi o secţie ATI acolo unde se salvează vieţi nu se poate interveni pentru că nu există serul fiziologic şi glucoza”.  

 Robert Mihai Mancaş, nepotul unui pacient care a fost supus unei intervenții chirurgicale, a depus o serie de sesizări la diferite instituţii ale statului în care a prezentat aceeaşi problemă. Acesta a realizat o serie de fotografii cu alte persoane care cumpărau medicamente în acelaşi fel.

Cum explică situația conducerea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești

Constantin Târziu, managerul unităţii medicale, spune că unii pacienții vor să li se administreze gluzocă sau ser: „Există medicaţia de urgenţă, dar e posibil ca în anumite dăţi să nu avem. Mai este posibil să fie pacienţi care doresc să li se facă vitamine şi să cumpere“.

 Primăria Târgu-Cărbuneşti a înaintat o adresă spitalului în care cerere lămuriri cu privire la stocul de medicamente: „Am făcut o adresă către Spitalul de Urgenţă de la Târgu-Cărbuneşti, urmând ca, în funcţie de acest punct de vedere, să continuăm cercetările”, a precizat Dănuţ Birău, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti.

3 comentarii

  1. Este adevarat. Nu numai pe ATI și pe alte secții ale spitalului. Chiar daca medicii fac necesarul de medicamente pe dl manageri nu îl mai interesează să facă achiziții. Important este să meargă clinica dânsului construita peste drum de spital…

    • Păi.. dl manager nu e cel cu banii in gura??? Si asta s a uitat??? Oare dl crede că toți locuitorii sunt prosti di cred balivernele care le spune la tv…ca bolnavii cer sa cumpere…Rusine

  2. Ha,ha,ha,chestia asta e valabila in toate spitalele din Romania noastra draga,dar aici e un alt specimen numit dr.Cinca (urolog),care nu opereaza pe nimeni fara 3000 de lei ca cica el se duce la Chisinau sa ia seruri si daca nu ti convine sa pleci acasa,credeti ca pasarelele lui Tîrziu nu i a ciripit nimic?Sunteti mega jenanti domnilor profesori doctori…..!!! Sau….???

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*