Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

0
50

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu a fost amendat cu suma de 2.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în urma unei sesizări care a fost depusă de Sindicatului „Ambulanţa”. Potrivit reclamației, membrilor acestui sindicat nu li s-au respectat drepturile prevăzute în Contractul colectiv de muncă și nu au avut dreptul la concediu de odihnă, nu au avut acces gratuit la efectuarea fișelor medicale și a certificatelor prenupțiale și totodată nu au putut purta echipamentul de protecție a însemnelor sindicatului.

„Am depus o sesizare în toamna anului trecut și am primit decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Au fost două articole negociate de Sindicatului «Sanitas» și conducerea Spitalului Județean de Urgență, pentru gratuitea fișelor medicale și a certificatelor prenupțiale. În schimb, aceste servicii erau achitate de către membrii sindicatului nostru. Așa a negociat managerul spitalului, Capotă, și cu reprezentanții «Sanitas». Aceste clauze erau specificate în Contractul Colectiv de Muncă“, a spus Cristi Aldescu, președintele Sindicatului Ambulanța Gorj.

Amendă de 10.000 de lei și de la ITM Gorj

În urma deciziei Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Cristi Aldescu susține că prevederile discriminatorii ale Contractului Colectiv de Muncă trebuie să fie modificate: „Obligatoriu, Contractul Colectiv de Muncă trebuie modificat“.

În urmă cu câteva luni, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a aplicat o amendă de 10.000 de lei Spitalului Județean Gorj, pentru aceleași prevederi ilegale.

Aldescu: „Amenzile trebuie plătite de Capotă“

Liderul de sindicat susține că amenzile trebuie achitate de managerul Spitalului, și nu din fondurile unității medicale: „Acești bani sunt plătiți de Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu din cauza unor deficiențe în privința managementului. Directorul care comite asemenea fapt și erori trebuie să le plătească managerul unității. O să solicită Curții de Conturi ca banii să fie recuperați de la persoana vinovată“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here