18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăActualitateSpitalul Judeţean de Urgenţă Gorj, la un pas de categoria 2

Spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj, la un pas de categoria 2

Finanţare stabilită în funcţie de nivelul de competenţă. Aceasta este perspectiva spre care se îndreaptă şi Spitalul Judeţean de Urgenţă(SJU) din Târgu-Jiu, în baza ordinului dat de Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. Una dintre cele mai importante măsuri prevăzute în actul normativ, pe lângă reorganizarea sistemului spitalicesc şi o finanţare mai sustenabilă, se referă la clasificarea spitalelor. Pentru Spitalul Judeţean, conducerea se aşteaptă la categoria 2, mai mult decât favorabilă.

Ministerul Sănătăţii vine cu o nouă strategie, iar un punct esenţial este clasificarea spitalelor, clasificare ce va avea consecinţe majore în planul finanţării spitalelor. Potrivit actului normativ, sunt prevăzute cinci clase, prima fiind cea de competenţă foarte înaltă, pentru spitalele regionale de urgenţă. Conducerea SJU spune că, cel mai probabil, unitatea spitalicească se va încadra la cea de-a doua categorie, unde intră spitalele de competenţă înaltă. Gheorghe Neaţă, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu spune că „la ora actuală vorbim de o clasificare a spitalelor în funcţie de competenţă, conform unui ordin dat de ministru, nr.1408,din 12.11.2010, care aprobă criteriile de clasificare pe competenţă. În privinţa metodologiei, aceasta a fost stabilită prin alt ordin al ministrului de resort, la 18 aprilie 2011. Nivelele de competenţă sunt cinci, descrescătoare ca şi valoare, primul fiind cel mai înalt. Implementarea ordinului se face în termen de 15 zile de la publicarea ultimului ordin în Monitorul Oficial, iar evaluarea se face de către manager, pe propria răspundere, printr-o fişă de autoevaluare a spitalului pe criteriile de metodologie. Apreciez că Spitalul Judeţean corespunde ca şi competenţă nivelului 2 şi sperăm să fie bine pentru perspectivă. Nivelul 2 de competenţă este un nivel înalt de competenţă, dar nu ştim încă valoarea finanţării, iar la stabilirea acesteia se va ţine cont şi de cazurile rezolvate” , a declarat managerul SJU.

Nivele de competenţă descrescătoare

În clasa 3 vor intra spitalele judeţene, de competenţă medie. În ultimele două categorii, intră spitalele cu competenţă bazală sau cele cu competenţă limitată. Pentru evaluare Spitalul Judeţean are la dispoziţie 15 zile de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial, 19 aprilie. Spitalele din ţară vor fi împărţite pe categorii de competenţă până la 1 iunie. La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat Strategia Naţională Actualizată de Raţionalizare a Spitalelor pe perioada 2011-2012. Măsura calsificării spitalelor, prevăzută în actul normativ, este cu atât mai importantă, cu cât susţine reorganizarea sistemului spitalicesc, o finanţare mai sustenabilă, dar şi remodelarea cererii de servicii medicale.

Gheorghe Neaţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Gorj

Medicul chirurg Neață a scăpat de arestul la domiciliu

0
Medicul chirurg Gheorghe Neață, judecat pentru luare de mită în formă continuată a scăpat de...

Îngrijiri la domiciliu, un nou serviciu medical lansat de Medserv Min

0
Medserv Min lansează noi servicii medicale care pot fi accesate de oricine. Este vorba despre...

Manager: „Medserv Min trebuie să facă mai multe contracte cu terții”

0
  Anca Bordușanu, noul manager al Medserv Min Târgu Jiu, prestatorul de servicii al Complexului Energetic...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!