Acasa / Actualitate / Spitalul Județean de Urgență, sancționat din nou de ITM Gorj

Spitalul Județean de Urgență, sancționat din nou de ITM Gorj

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj  a aplicat o amendă de 10.000 de lei Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Electricienii unității medicale nu au efectuat concediile de odihnă pe ultimii trei ani. În plus, lucrătorii au muncit suplimentar, dar nu au fost plătiți pentru asta.

Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu

Cristi Aldescu, președintele Federației sindicală Ambu-San, a spus : ”A fost aplicată o nouă amendă de 10.000 de lei, pentru că electricienii care lucrează la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu deoarece conducerea unității nu le-a acordat concediile de odihnă pe ultimii trei ani, iar în ultimul an și jumătate au lucrat 24 de ore suplimentare față de norma de lucru, fără a primi ore libere prin recuperare și fără a se plăti aceste ore care nu s-au recuperat“.

A mai fost amendat de ITM

Spitalul Județean a fost mai fost sancționat anul trecut cu  suma de 18.500 de lei de ITM Gorj pentru neevidențierea în condica de prezență a orei de începere și de terminare a programului salariaților, neacordarea repausului săptămânal, de 48 de ore consecutiv și pentru lipsa de instruire a personalului în domeniul sănătății și securității în muncă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*