Acasa / Actualitate / Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a împrumutat ață chirurgicală de la spitalul din Rovinari

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a împrumutat ață chirurgicală de la spitalul din Rovinari

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a rămas fără ață chirurgicală neresorbabilă folosită la aparatul abdominal și vasele de sânge. Din acest motiv, Secția de Chirugie a împrumutat acest tip de fire de la Spitalul Orășenesc din Rovinari.

Cristi Aldescu, președintele Federației sindicale Ambu-San, susține că medicii din Spitalul Județean de Urgență i-au trimis mesaje în care se plâng de această situație: „Firele neresorbabile pentru sutura peretelui abdominal și pentru ligatura vaselor de sânge lipsesc, deși sunt făcute referate de urgență. Este vorba de ața chirurgicală. Un chirurg a avut o ață grea și a folosit peste zece pachete de ață neresorbabilă și a trimis asistentul să ia din toate secțiile, care folosesc ața asta chirurgicală. S-a consumat la această intervenție grea tot ce însemna ață chirurgicală. Dacă era o altă urgență la fel de grea, ce făcea chirurgul. Conducerea Spitalului s-a împrumutat trei pachete la Rovinari“, a spus Cristi Aldescu la o emisiune de la Gorj Tv.

 Spitalul s-a aprovizionat cu ață chirurgicală

Dumitru Vienescu, managerul interimar Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a verificat situația sesizată la Secția Chirurgie și susține că a primit asigurări cu privire la faptul că operațiile se pot asigura și că situația a fost remediată din cursul zilei de ieri: „Sunt anumite tipuri de ață chirurgicală care nu erau în momentul respectiv la spital și a fost nevoie să fie luate de la un alt spital. Am fost la Secția Chirurgie și am discutat cu medicii și nu mi-au dat asigurări că nu sunt probleme în privința efectuării operațiilor. Au fost anumite probleme în privința achiziției, mă refer la acele comenzi care au fost date și nu au fost onorate la timp. Nu a existat vreun caz în care pacientul să nu fi fost operat că nu exista această ață. O să fac o anchetă internă pentru a vedea de s-a întâmplat cu această achiziție.

S-a făcut un proces verbal de transfer între spitalul din Rovinari și spitalul Târgu Jiu pe zece cutii cu ață neresorbabilă. Astăzi (n.r.-ieri), toată cantitatea necesară va ajunge la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și cutiile respective vor fi înapoiate la spitalul din Rovinari, pentru că nu s-a folosit nimic din acele cutii. A fost, cumva, o alarmă falsă, pentru că nu a fost nevoie urgentă“.

Un comentariu

  1. puteau sa mai aduca de acasa din trusele propri sau trebuia sa mearga pana la nea Gigel poate mai are el ceva….. niste nesimtiti platiti bine dardisperati dupa atentii si bacsis.ar trebui controlati la iesirea din schimb sa se vada cat fura angajatii spitalului si apoi trimit repede apartinatorii sa i-a de la farmacie o branula,fasa,ata chirurgicala ,etc. . sa la fie rusine si lor si celor care se fac ca nu vad si nu stiu, toti sunt o categorie care vor duce sistemul sanitar in faliment.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*