spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateSpitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, dotat cu aparatură medicală nouă

    Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, dotat cu aparatură medicală nouă

    Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă oră în valoare de aproximativ 500.000 de lei, banii fiind asigurați de Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Gorj.

    Astfel, Secția ORL a fost dotată cu audiometru cu cabină. „Testul auditiv (audiometria) face parte din examinarea urechii și evaluează capacitatea unei persoane de a auzi, prin masurarea abilitații sunetelor de a ajunge la creier. Pentru o evaluare corecta și o performanță ridicată un test de audiometrie se face într-o cabină izolata fonic. Cabina de audiometrie pe care spitalul o deține un grad ridicat de confort pentru pacient, prin ventilația integrată, panou de control ce transmite datele la audiometru și o izolație de excepție ce oferă acuratete datelor“, a postat managerul Spitalului Județean de Urgență, Gigel Capotă pe pagina sa de Facebook.

    Se pot face trei tipuri de teste: STANDARD, SCREENING, SISI AUTOMAT.

    Aparatură pentru Secțiile Chirurgie I și Gastroenterologie

    De asemenea, Secția Chirurgie I și Gastroenterologie au fost dotate cu aparatură pentru gastroscopie si colonoscopie.

    „Aparatul beneficiaza de aplicarea celor mai noi inovatii în tehnologia digitală, combinarea chip-urilor de înaltă rezolușie cu un sistem optic îmbunătățit ce produc imagini de o claritate unică. Imaginile se disting prin valori extreme ale luminozitatii, rezolutiei, dimensiunii si profunzimii campului de focalizare. Prin încorporarea a două fascicule de lumină diametral opuse și a comenzii digitale și inteligente a procesorului, imaginile redate sunt iluminate uniform, chiar si in conditii dificile de iluminare. (…) Gastroscopul este prevazut cu forceps pentru biopsie, iar colonoscopul cu pensa pentru biopsie si ansa pentru polipectomie. Acest echipament ușurează munca medicilor chirurgi întrucât cu ajutorul lui se vizualizează tractul digestiv (atât cel superior, cât și cel inferior), diagnosticele care se vor pune vor fi mult mai exacte, putându-se confirma sau infirma suspiciunea existenței anumitor maladii ascunse ale tractului digestiv (tumori digestive atât pe esofag, cât și în stomac, tumori ale colonului) se pot efectua prelevări de biopsii, se pot rezecta polipii ce pot apărea pe colon“, mai arată managerul spitalului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: